Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Nākamgad "World RX" sacentīsies elektriskie un ar degvielu darbināmie sacīkšu auto

Juris Grīns
Juris Grīns

Nākamgad "World RX" sacentīsies elektriskie un ar degvielu darbināmie sacīkšu auto
Foto: FIA World RX

2024. gada pasaules rallijkrosa čempionātā iezīmēsies jaunas ēras sākums, jo pirmo reizi vēsturē elektriskās mašīnas cīnīsies vienā klasē ar spēkratiem, kas aprīkoti ar tradicionālajiem iekšdedzes motoriem.

Iepriekšējos divus gadus "World RX" sacensības norisinājās ar elektriskajām mašīnām, taču dalībnieku nebija daudz un arī skatītāju interese par čempionātu noplaka. Papildus tam, pirms sacensībām Anglijā pagājušajā gadā notika ugunsgrēks "Special One Racing" komandas nometnē, pēc kā vairākus posmus atcēla, bet pēdējie tika aizvadīti ar RX2e klases auto.

Nākamgad vienā klasē sacentīsies elektriskās RX1e un visiem sen labi zināmās RX1 mašīnas, kas aprīkotas ar iekšdedzes dzinējiem. Tās tiks darbinātas ar dabai draudzīgāku degvielu nekā līdz šim.

Jaunajā "World RX" sezonā tiks pieņemti pieteikumi no ne vairāk kā 16 braucējiem, kas aizvadīs pilnu sezonu, bet atsevišķos posmos tiks ļauta dalība arī citiem.

Mainīsies arī sacensību formāts. Turpmāk visas cīņas tiks aizvadītas sacīkšu režīmā un vairs nenotiks sacenšanās par ātrākajiem apļu laikiem. Par katru priekšbraucienu, pusfinālu un finālu tiks piešķirti atsevišķi punkti.

RX1 mašīnas pēdējās sezonās aizvien tika izmantotas Eiropas rallijkrosa čempionātā, kur startē un viens no vadošajiem braucējiem ir latviešu autosportists Jānis Baumanis.

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv

     [+] [-]

, 2023-12-07 16:40, pirms 5 mēnešiem
Šis varētu būt interesanti. Varbūt zinātāji var pateikt, kura tipa motora automašīnai pieder esošo trašu rekordi? Lielisli, ka punktus kvalifikācijā dos par vietām. Tas liks vairāk iesaistīties cīņās, bet reizē arī jācer, ka organizators ir veicis tiesnešu konsekvences apmācības.

     [+] [-]

, 2023-12-07 17:10, pirms 5 mēnešiem
Vai tad tās mašīnas snieguma ziņā ir tik vienādas, ka var laist vienā klasē?