Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latvala uz asfalta aizvadīs speciālus treniņus

Latvala uz asfalta aizvadīs speciālus treniņus
Jari Mati Latvala Korsikas rallijā
Foto: AFP

"Ford" komandas rallija pilots Jari Mati Latvala, lai labāk sagatavotos Spānijas WRC rallijam, Somijā trenēsies uz asfalta seguma.

WRC kalendārā atlikuši trīs posmi, no kuriem divi būs grants, bet viens uz asfalta. Saprotams, ka Spānijā, kur būs asfalts, favorīti būs abi "Citroen" komandas piloti, tāpēc tagad katram punktam ir liela nozīme. Lai labāk sagatavotos šim rallijam, Latvala aizvadīs speciālus asfalta treniņus.

"Somijā ar ielas automašīnu trenēšos uz asfalta," iesāk somu sportists. "Vēlāk divas dienas ar sporta mašīnu un pilotu turpināšu treniņus. Šis pilots man jau ir palīdzējis ne reizi vien. Šādos laika apstākļos nav nepieciešams braukt ar WRC automašīnu. Tagad galveno uzmanību veltu bremzēšanai līkumos, jo pagājušajā gadā šajā aspektā zaudēju ļoti daudz. Apsteigt Dani Sordo Spānijā būs ļoti grūti, taču pamēģināšu izdarīt uz viņu lielu spiedienu."

Jāatzīst, ka šī gada vienīgajā asfalta rallijā, kurš notika Īrijā, Latvala avarēja. "Pagājušā gada Korsikas rallijā biju apmierināts ar savu ātrumu. Katalonijā biju sestais, lai arī pirms tam nebiju aizvadījis nekādus testus. Domāju, ka šogad sagatavojies būšu labāk."

Izmantotie resursi:
autosport.com