Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sordo saņem sodu un zaudē trešo vietu

Sordo saņem sodu un zaudē trešo vietu
Sordo ar stūrmani līksmo, vēl nezinot, kā vēlāk saņems sodu
Foto: No sportista personīgā arhīva

Pēc Meksikas WRC rallija noskaidrojies, ka trešās vietas ieguvējs Dani Sordo saņēmis divu minūšu sodu, kas kopvērtējumā viņu no trešās vietas atsvieda uz ceturto pozīciju.

Par Meksikas WRC rallija uzvarētāju svētdien vakarā tika kronēts somu sportists Jari Mati Latvalam, kuram tā bija pirmā uzvara šosezon. Otrais palika čempionāta kopvērtējuma līderis Sebastjans Ožjē, bet trešais - Dani Sordo no ''Hyundai'' vienības.

Taču vēlāk Sordo saņēma divu minūšu sodu, kas kopvērtējumā viņu atsvieda uz ceturto pozīciju, par pusotru sekundi piekāpjoties Madsam Ostbergam no ''M-Sport'' vienības.

Kā ziņo wrc.com, tad sacensību tiesneši Sordo piešķīra divu minūšu sodu par to, ka pilots izmantoja par vienu riepu vairāk nekā bija atļauts. Oficiālajā paziņojumā teikts, ka Sordo rallijā 28 jaunu riepu vietā esot izmantojis 29 riepas. Tikmēr ''Hyundai'' vienība apstiprināja šo faktu, piebilstot, ka notikusi komunikācijas kļūme riepu montēšanas zonā. Tur divu jaunu un trīs lietotu riepu vietā Sordo automašīnai tika piešķirtas trīs jaunas un divas lietotas riepas.

''Atbrauksim uz komandas bāzi, kur izmeklēsim šo gadījumu. Protams, šis gadījums neapšauba komandas un ekipāžas kopējo darbu,'' saka ''Hyundai'' vienības menedžeris.

Kopvērtējumā ar 77 punktiem pārliecinošs līderis ir Ožjē, kuram seko Mads Ostbergs (42) un Andreas Mikelsens (33). Ražotāju kausā pirmie ir VW.

Nākamais WRC posms notiks Argentīnā.

Meksikas WRC rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Latvala Jari-MattiVolkswagen Polo R WRC4:25:57.4
2.Ogier SébastienVolkswagen Polo R WRC+1:05.0
3.Østberg MadsFord Fiesta RS WRC+5:36.4
4.Sordo DaniHyundai i20 WRC '16+5:37.9
5.Paddon HaydenHyundai i20 WRC '16+6:22.6
6.Tänak OttFord Fiesta RS WRC+9:59.5
7.Prokop MartinFord Fiesta RS WRC+12:58.5
8.Bertelli LorenzoFord Fiesta RS WRC+14:09.6
9.Suninen TeemuŠkoda Fabia R5+18:01.8
10.Guerra jr. BenitoFord Fiesta RS WRC+44:39.2

Izmantotie resursi:
wrc.com