Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē: ''Šobrīd ir lielāka iespēja, ka jūs mani redzēsiet Montekarlo WRC rallijā''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Ožjē: ''Šobrīd ir lielāka iespēja, ka jūs mani redzēsiet Montekarlo WRC rallijā''
Sebastjēns Ožjē
Foto: AFP/Scanpix

Četrkārtējais pasaules rallija čempions (WRC) Sebastjans Ožjē vēl joprojām ir neziņā par to, kurā komandā un ar kādu auto viņš brauks 2017.gada sezonā. Tāpat franču pilots piebilda, ka pastāv iespēja, ka viņš arī varot neiziet uz starta nākamgad.

Pēc ''Volkswagen'' lēmuma aiziet no WRC bez darba palikuši trīs tās piloti, kuri joprojām nav atraduši sev darbu nākamajam gadam.

Nesen Ožjē veica testus gan ar ''M-Sport'' komandas ''Ford Fiesta RS WRC'', gan ar ''Toyota Yaris WRC'' automašīnām, kamēr ar ''Citroen'' jauno auto Ožjē var aizvadīt testus vien tad, kad franču braucējs noslēgs līgumu ar šo vienību, jo ātrāk ''Citroen'' neļaus Ožjē aizvadīt testus.

Pats Ožjē paziņojis, ka gala lēmums tiks pieņemts šonedēļ.

''Šobrīd tiešām nezinu, vai startēšu 2017.gadā, bet es gribu braukt,'' FIA apbalvošanas ceremonijas laikā paziņoja Sebastjans Ožjē. ''Esmu kļuvis par tēvu, tāpēc man tagad ir grūtāk pamest mājas. Taču šobrīd man vēl ir enerģija, ko varu ziedot sportam, taču gribu braukt ar tādu auto, ar kuru varu sasniegt tādus mērķus, kādi tika sasniegti pēdējos četros gados, kad es izcīnīju čempiontitulus.''

Ožjē piebilda, ka viņš būtu gatavs labāk izlaist vienu sezonu, nekā startēt ar auto, ar kuru nevar cīnīties par čempiontitulu. ''Labāk spert soli atpakaļ, nekā iesaistīties projektā, kurš nav spējīgs cīnīties par augstākajiem mērķiem. Taču šobrīd ir lielāka iespēja, ka jūs mani redzēsiet Montekarlo WRC rallijā nekā sēžot mājās,''nobeidz Ožjē.

Izmantotie resursi:
Autosport