Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latvala pārņem vadību Sardīnijā, Ožjē seko, Noivils izstājas no pirmās pozīcijas

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvala pārņem vadību Sardīnijā, Ožjē seko, Noivils izstājas no pirmās pozīcijas
Jari-Mati Latvala
Foto: AFP/Scanpix

Jari-Mati Latvala atrodas Sardīnijas rallija vadībā pēc veiktiem deviņiem ātrumposmiem un ir ceļā uz otro WRC uzvaru pēc kārtas.

Sacensību pirmajā pilnajā dienā tika veikti astoņi ātrumposmi. Dienas pirmajā pusē par vadību negaidīti sāka cīnīties abi "Hyundai" komandas piloti Tjerī Noivils un Juho Hanninens. Tomēr piektais ātrumposms viņiem beidzās katastrofāli - beļģis tehnisku iemeslu dēļ uz vairāk nekā 20 minūtēm bija spiests apstāties, bet soms avarēja, ralliju noslēdzot ar riteņiem uz augšu.

"Volkswagen" pilotu Latvalu, kurš uzvarēja iepriekšējā WRC posmā Argentīnā, tikmēr piemeklēja problēmas ar bremzēm, ko gan izdevās atrisināt. Pozīciju pa pozīcijai kāpjot uz augšu, viņš pārņēma vadību pēc piektā ātrumposma. Dienas beigās uz otro vietu pacēlās WRC čempionāta līderis Sebastjans Ožjē, kurš pirms atlikušajiem astoņiem ātrumposmiem ir 22 sekundes aiz komandas biedra Latvalas.

Pirmo piecinieku noslēdz "Citroen" braucējs Madss Ostbergs, kura komandas biedrs Kriss Mīke izstajās tehnisku problēmu dēļ, kā arī Andreass Mikelsens un Rosberts Kubica. Viņi no Latvalas atpaliek mazāk nekā 1 minūti.

Jau vēstījām, ka Miko Hirvonena "Ford" automašīna pilnībā sadega ceļā uz ceturto ātrumposmu.

Sestdien sportistiem būs jāmēro tikai divi ātrumposmi, katrs pa divām reizēm. Tomēr viens no tiem būs nepilnus 60 kilometrus garš!

WRC2 klasē līderis pēc deviņiem ātrumposmiem ir Jazīds Al-Radži, bet igauņus Karlu Krūdu un Otu Tanaku piemeklēja problēmas.

Sardīnijas rallija kopvērtējums pēc SS9

VietaBraucējsAutomobilisLaiks
1.Jari-Mati LatvalaVolkswagen Polo R WRC1:49:09.5
2.Sebastjans OžjēVolkswagen Polo R WRC+22.4
3.Madss OstbergsCitroën DS3 WRC+33.7
4.Andreass MikelsensVolkswagen Polo R WRC+37.7
5.Roberts KubicaFord Fiesta RS WRC+56.9
6.Elfins EvanssFord Fiesta RS WRC+1:19.3
7.Martins ProkopsFord Fiesta RS WRC+1:29.0
8.Henings SolbergsFord Fiesta RS WRC+1:36.9
9.Jazīds Al-RadžiFord Fiesta RRC+5:15.8
10.Nasers Al-AtijaFord Fiesta RRC+5:19.9