Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē ātrākais Korsikas WRC rallija treniņos

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Ožjē ātrākais Korsikas WRC rallija treniņos
Sebastjans Ožjē
Foto: Sophie Raillon

Francijā, Korsikas salā, aizvadīts ''Shakedown'' posms, kurā ātrāko laiku uzrādīja franču rallija braucējs un šī brīža pasaules rallija čempionāta (WRC) līderis Sebastjans Ožjē no ''M-Sport'' vienības.

Šis būs sezonas ceturtais WRC posms, un pirmais īstais asfalta rallijs. Pavisam kopā šajā rallijā uz starta izies gandrīz 80 ekipāžas, kurām trīs dienās būs jāveic desmit ātrumposmi ar kopējo garumu 316 kilometri. Rallija pirmajā dienā, kas sāksies piektdien, sportistiem būs jāveic tikai četri ātrumposmi, kuru garums būs 120 kilometri.

Treniņu posma garums bija 5,4 kilometri. Pēc pirmā brauciena pieci braucēji iebrauca 0,4 sekunžu robežās. Arī turpinājumā starp braucējiem bija sīvas cīņas, taču beigās ātrākais bija pasaules čempions un šī brīža WRC rallija līderis Ožjē, Otrais, zaudējot 0,4 sekundes, palika jaunzēlandietis Heidons Padons, bet trešais - pagājušā WRC posma uzvarētājs Kriss Mīke. Sesto vietu izcīnīja igaunis Ots Tanaks.

WRC2 klasē pārliecinoši ātrākais bija Andreas Mikelsens, kurš, kā zināms, šogad nestartē WRC čempionātā, jo nespēja atrast sev komandu. 2,6 sekundes viņam zaudēja vēl viens pagājušā gada WRC pilots Eriks Kamillī, bet 3,6 sekundes atpalika asfalta speciālists Jans Kopeckis no Čehijas.

''Esmu ļoti laimīgs, kā pagāja mūsu testi pirms rallija un šis testa posms. Pirmajā braucienā sajūtas nebija labas. Pēc tam mēs veicām dažas mazas izmaiņas, pēc kurām tagad varu teikt, ka tagad sajūtas ar ''Ford Fiesta'' uz asfalta ir daudz labākas. Šobrīd varu teikt, ka jūtos labāk uz asfalta, nekā uz grants seguma. Ņemot vērā, ka testa posmā atstarpes starp braucējiem bija mazas, paredzu, ka arī rallijā rezultāti būs blīvi,'' saka Sebastjans Ožjē.

Atgādināsim, ka pagājušajā gadā šajā rallijā triumfēja Ožjē, bet pirms vēl viena gada šeit triumfēja soms Jari-Mati Latvala, kurš šobrīd WRC kopvērtējumā ieņem otro vietu. Visvairāk uzvaras šajā rallijā izcīnījis Didjē Oriols (6), bet WRC leģenda Sebastjans Lēbs šeit uzvarējis četras reizes.

Testa ātrumposma rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Sébastien OgierFord Fiesta3:50.7
2.Hayden PaddonHyundai i20 Coupe3:51.3
3.Kris MeekeCitroën C33:51.6
4.Thierry NeuvilleHyundai i20 Coupe3:51.8
4.Jari-Matti LatvalaToyota Yaris3:51.8
6.Ott TänakFord Fiesta3:52.0
7.Dani SordoHyundai i20 Coupe3:52.2
8.Craig BreenCitroën C33:52.7
9.Stéphane LefebvreCitroën C33:54.0
10.Elfyn EvansFord Fiesta3:55.0