Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Neikšāns: "Lielbritānijas ceļi ir ļoti interesanti"

Neikšāns: "Lielbritānijas ceļi ir ļoti interesanti"
Andis Neikšāns un Pēteris Dzirkals trasē
Foto: Raimonds Volonts, www.v4motors.lv

Beidzoties iepazīšanās braucieniem, 2008. gada Lielbritānijas rallijs ir beidzies arī "LMT rallija komandas" ekipāžai Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals. Ekipāža iepazinās ar sacensībām, kurās tā startēs 2009. gadā "Production Car WRC" (PWRC) ieskaitē.

Pagājušajā nedēļā "Latvijas Mobilā Telefona rallija komanda" paziņoja par saviem plāniem startēt 2009. gada pasaules rallija čempionātā sērijveida automašīnām (PWRC) un jau pirmdien devās uz Lielbritāniju. Lai gan pašā rallijā komanda šogad vēl nestartē, mērķis bija saprast Lielbritānijas ceļu specifiku un pierakstīt stenogrammu, kas varētu būt noderīga nākamgad.

"Lielbritānijas ceļi ir ļoti interesanti, lai gan nav tik sarežģīti kā Somijā," savu pieredzi komentē Andis Neikšāns. "Šeit interesantākais ir nevis ceļu konfigurācija, bet gan mainīgais segums – vienubrīd tas ir ļoti ciets ar labu saķeri, cituviet dubļains un ārkārtīgi slidens. Vēl citās vietās ceļš ir ciets, taču lietus laikā ļoti slidens. Grūti uzminēt, kad var atļauties braukt ātri un kad jābaidās, lai automašīna neizslīd. Tas viss nāk ar pieredzi."

Šogad iepazīšanās braucieni notika ļoti neprognozējamos laika apstākļos. Rīta pusē sportistiem bija jābrauc pa piesnigušu un apledojušu ceļu, jo gaisa temperatūra bija ap nulli. Šādos apstākļos avāriju piedzīvoja pat pieckārtējais pasaules čempions Sebastians Lēbs. „Vadošie sportisti brauca ar zemes segumam piemērotām riepām un tās ļoti slikti turas uz apledojušas un sniegotas virsmas. Avārijas piedzīvoja ne tikai Lēbs. No trases bija spiesti izbraukt daudzi sportisti. Arī mūsu mašīna bija aprīkota ar vasaras riepām, tādēļ braukšana, varētu teikt, bija gana interesanta...," tā Andis Neikšāns.

Uzreiz pēc iepazīšanās, kas risinājās otrdien un trešdien, ceturtdien komanda devās ciemos pie profesionālas "Mitsubishi" sporta automašīnu sagatavošanas kompānijas Ragbijā. Andim Neikšānam/Pēterim Dzirkalam viesojoties Lielbritānijā paredzētas arī vairākas pārrunas ar personām, kuras atbild par 2009. gada PWRC čempionātu.

"Šī ir laba pieredze – gan lai iepazītu Lielbritānijas rallija ceļus, gan lai nodibinātu kontaktus ar cilvēkiem, ar kuriem kopā startēsim PWRC 2009. gada sezonā! Plānojam arī aplūkot pāris ātrumposmus," stāsta Andis Neikšāns, kurš kopā ar stūrmani Latvijā atgriezīsies nākamo pirmdien.

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Dzenītis
"Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas" preses sekretārs