Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Audi Quattro" atgriežas rallijā (+video)

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

"Audi Quattro" atgriežas rallijā (+video)
''Audi Quattro A1'' automašīna

''EKS JC'' komanda paziņojusi, ka tā jau šogad rallija sacensībās plāno startēt ar Rally2 noteikumiem atbilstošu ''Audi Quattro A1'' automašīnu, kas būs piemērota arī WRC2 un WRC3 klasēm.

Automašīna ir būvēta atbilstoši FIA noteikumiem sadarbībā ar Dienvidāfrikas kompāniju ''Rally Technic'', un komanda apstiprināja, ka tā būs piemērota WRC sacensībām. ''Audi Quattro A1'' automašīnai būs 1,6 litru turbodzinējs, kas spēs attīstīt 263 ZS lielu jaudu, un piecpakāpju sekvenciālā pārnesumkārba.

"Kad parādījās jaunā ''Audi A1'' paaudze, mēs zinājām, ka vēlamies no tā kaut ko uzbūvēt," saka Matiass Ekstroms. "Tā kā visi zina manu aizraušanos ar ralliju, ātri kļuva skaidrs, ka mēs uzbūvēsim rallija automašīnu."

''Automašīna ir gatava. Atliek tikai regulējuma darbi. Mums jāveic daži testa kilometri un jāapkopo informācija. Tam nav īsti noteikta datuma, taču ir pilnīgi skaidrs, ka automašīnu redzēsim dažās sacensībās pavasarī/vasarā.''

"Pagaidām šī automašīna ir paredzēta tikai mūsu pašu lietošanai, bet, kad būsim apmierināti ar tās sniegumu, piedāvāsim to nomāt vai iegādāties citiem sportistiem," viņš piebilda.

Ekstroms jau sen ir autosportā saistīts ar Audi. Viņš FIA pasaules rallijkrosa čempionātā brauca ar ''Audi S1'', ar kuru 2016. gadā viņš izcīnīja čempiontitulu.

EKS JC komandas vadītājs Džoels Kristofersons sacīja, ka pirms pārejas uz asfalta testiem auto tiks testēts sniega un grants ātrumposmos.

Zināms, ka bijušais FIA junioru WRC čempions Emīls Bergkvists būs komandas attīstības braucējs.

Atgādināsim, ka Quattro ir viena no vadošajām automašīnām rallija vēsturē, kura kā pirmā pasaules rallija čempionātā pārņēma pilnpiedziņas tehnoloģiju. Audi uzvarēja savā pirmajā WRC rallijā 1981. gadā, bet vēlāk 1983. un 1984. gadā tā izcīnīja čempiontitulus ar Hannu Mikolu un Stigu Blomkvistu. 1982. un 1984. gadā Audi WRC izcīnīja ražotāju kausu.

     [+] [-]

, 2021-03-05 12:27, pirms 3 gadiem
Varēja jau uzpūst body kit kā WRC auto. Izskatītos draudīgi un pēctecīgi. Tagad tikai kā vecākā brāļa mazā māsiņa uz vecās urkkvatras fona.