Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Bijušais WRC pilots Marko Martins startēs rallijā Jaunzēlandē

Juris Grīns
Juris Grīns

Bijušais WRC pilots Marko Martins startēs rallijā Jaunzēlandē
Marko Martins savā pēdējā WRC sezonā
Foto: Micke Fransson/Scanpix

Kādreizējais pasaules rallija čempionāta sacensību uzvarētājs Marko Martins no Igaunijas aprīlī gatavojas startēt sacensībās Jaunzēlandē.

Būdams 40 gadus vecs, Marko Martins pēdējā brīdī apstiprināts dalībai vēsturisko automašīnu sacīkstēs "Otago Rally 2016". Tās norisināsies no 8. līdz 10. aprīlim.

Martins dalībnieku sarakstā aizvietos Dakaras rallija labāko debitantu Miko Hirvonenu, kuram uzradušies jauni pienākumi "X-Raid Mini" komandas sastāvā, jo vienība pieteikusies FIA rallijreidu pasaules kausa posmam, kas iepriekš nebija tās plānos.

Jaunzēlandē Martins startēs kopā ar stūrmani Stefanu Prevo, pilotējot "Ford Escort RS1800" automašīnu. Šogad viņš ar šādu auto jau piedalījās "Legend Boucles à Bastogne" sacensībās Beļģijā, kur guva otro vietu

Marko Martins no pasaules rallija čempionāta aizgāja 2005. gadā, kad avārijā gāja bojā viņa toreizējais stūrmanis Maikls Parks. Tobrīd Martins bija aizvadījis 84 sacīkstes, uzvarējis 101 ātrumposmā, kā arī piecos rallijos, un 18 reizies kāpus uz pjedestāla. Savā WRC karjerā viņš pārstāvēja tādu rūpnīcu komandas kā "Subaru", "Ford" un "Peugeot", kļūstot par visu laiku panākumiem bagātāko igauni čempionātā.

Vēlāk Martins izveidoja pats savu komandu "MM Motorsport", kas joprojām nodarbojas ar automašīnu sagatavošanu, izīrēšanu un apkalpošanu rallija sacensībās.

Izmantotie resursi:
NZ Motor Racing - New Zealand Motor Sport News