Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Kreigs Brīns debitēs WRC

Juris Grīns
Juris Grīns

Kreigs Brīns debitēs WRC
Brīns bijušais J-WRC un S-WRC čempions
Foto: Petr Sagner (ewrc.cz)

Īru pilots Kreigs Brīns, kurš pirms gada rallijā "Liepāja-Ventspils" izcīnīja otro vietu, februārī Zviedrijas rallijā debitēs pie WRC auto stūres.

Brīns Zviedrijā pirmo reizi startēs ar "Ford Fiesta RS WRC" automašīnu, lai gan uz 2014. gada sezonu viņam ir līgums ar "Peugeot Sport" par startēšanu Eiropas rallija čempionātā (ERC).

2011. gadā, startējot ar "Ford Fiesta R2" automobili, Brīns kļuva par J-WRC pasaules čempionu, bet 2012. gadā ar "Ford Fiesta S2000" kļuva par pasaules čempionu S-WRC klasē. Pērn viņš ar "Peugeot 207 S2000" auto brauca ERC, guva piecus pjedestālus un izcīnīja trešo vietu kopvērtējumā.

Šogad Brīns ERC startēs ar jauno "Peugeot T16" automašīnu, kuras debija trasē ieplānota uz martu. Pasaules čempionātā WRC klasē viņš iepriekš nebija braucis.

Tāpat ar "Ford Fiesta RS WRC" automašīnu Zviedrijas rallijā piedalīsies Pontuss Tidemands. Šo sportistu daudzi atceras vēl no pagājušā gada sacensībām viņa dzimtenē, kad Tidemands vienubrīd atradās pat ceturtajā pozīcijā, cīnoties ar WRC zvaigznēm. Šis auto viņam nav svešs, jo aizvadītajās sezonās ar to braukts dažādās mazāka mēroga sacensībās Zviedrijā.

2012. gadā Tidemands startēja pasaules rallija čempionāta ieskaitē J-WRC, kļūstot par čempionu pie "Ford Fiesta R2" stūres.

Šajā sakarā jāpiemin, ka kļuvuši zināmi jaunumi saistībā uz J-WRC čempionātu, jo turpmāk tajā ekipāžas vairs nebrauks ar "Ford Fiesta R2" automašīnām, kā tas bija līdz šim, bet gan "Citroen DS3 R3T". Kā jau minēts, 2011. gadā par J-WRC čempionu kļuva Kreigs Brīns, 2012. gadā triumfēja Elfins Evanss, bet 2013. gadā uzvarēja Tidemands.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...