Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Seska ekipāža pēc pirmā Moncas WRC ātrumposma ieņem trešo vietu klasē

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Seska ekipāža pēc pirmā Moncas WRC ātrumposma ieņem trešo vietu klasē
Sesks/Francis. Foto: Edgars Pohevičs

Aizvadīts pasaules rallija čempionāta (WRC) Moncas rallija pirmais ātrumposms, pēc kura vadībā atrodas ''Toyota'' komandas pilots Sebastjans Ožjē (''Toyota Yaris WRC''). Tikmēr Junior WRC klasē trešie ir Mārtiņš Sesks un Renārs Francis (''Ford Fiesta Rally4'').

Vispirms no rīta sportisti aizvadīja brīvos treniņus, kuros apstākļi nebija tie vieglākie - Moncas F1 trasē bija migla, kā arī trase bija ļoti slidena, kur vietām ceļa malā bija arī sniegs.

Ātrāko laiku treniņos uzrādīja ''Hyundai'' pilots Tjerī Noivils (''Hyundai i20 Coupe WRC''), kurš kopā ar šī brīža WRC līderi Elfinu Evansu (''Toyota Yaris WRC'') un Sebastjanu Ožjē cīnās par čempiontitulu. Otro ātrāko laiku uzrādīja igaunis, Noivila komandas biedrs Ots Tanaks (''Hyundai i20 Coupe WRC''), kurš beļģu braucējam zaudēja 2,1 sekundes. Trešā vieta – Sebastjanam Ožjē. Ar nelielu izbīli šis rallijs sākās WRC līderim Evansam, kurš pēc kļūdas sagriezās un nedaudz sabojāja mašīnas aizmuguri.

Starp R5 klases mašīnām ātrākais bija mājinieks Umberto Skandola (''Hyundai i20 R5''), kurš par 0,1 sekundi apsteidza Kajetanu Kajetanoviču (''Škoda Fabia Rally2 evo'').

Junior WRC ieskaitē ātrākais bija soms Sami Pajari (''Ford Fiesta Rally4''), kuram vienu sekundi zaudēja Mārtiņš Sesks ar stūrmani Renāru Franci, kamēr 1,2 sekundes no līdera atpalika Toms Kristensons (''Ford Fiesta Rally4'').

Ceturtdienas pēcpusdienā sportisti aizvadīja pirmo ātrumposmu, kura garums bija 4,3 kilometri. Ātrākais slidenajā asfalta trasē bija Ožjē, kurš pēc finiša atzina, ka viņa mērķis šajā posmā ir izcīnīt uzvaru. 0,5 sekundes viņam zaudēja Noivils, bet divas sekundes atpalika Ots Tanaks.

Diemžēl neveiksmīgi rallijs iesākās japānim Takamoto Katsutam (''Toyota Yaris WRC''), kurš kādā slidenā līkumā ieslīdēja betona sienā, tādējādi nespējot turpināt ātrumposmu.

WRC2 klasē ātrākais bija Adriens Formaks (Ford Fiesta Rally2), bet WRC3 klasē ātrāko laiku uzrādīja Jari Hutunens (''Hyundai i20 R5''), kurš cīnās par WRC3 titulu.

Junior WRC ieskaitē ne tik ātrs pirmajā posmā bija Sesks, kurš Sami Pajari zaudēja 5,3 sekundes, kas finišā deva trešo vietu. Otrais palika Toms Kristensons. Tieši šie trīs piloti arī cīnās par Junior WRC čempiontitulu.

Rallija otrajā dienā sportistiem būs jāveic pieci posmi.

Rallija rezultāti pēc pirmā ātrumposma:

V.PilotsMašīnaLaiks
1 .S. OGIERToyota Yaris WRC3:31.5
2 .T. NEUVILLEHyundai i20 Coupé WRC+0.5
3 .O. TÄNAKHyundai i20 Coupé WRC+2.0
4 .E. EVANSToyota Yaris WRC+2.7
5 .K. ROVANPERÄToyota Yaris WRC+3.0
6 .E. LAPPIFord Fiesta WRC+3.7
7 .D. SORDOHyundai i20 Coupé WRC+3.7
8 .G. GREENSMITHFord Fiesta WRC+4.0
9 .J. HUTTUNENHyundai i20 R5+5.8
10 .T. SUNINENFord Fiesta WRC+6.4