Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Toyota" sāk pārrunas ar Ožjē un Latvalu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Toyota" sāk pārrunas ar Ožjē un Latvalu
"Toyota Yaris WRC" testu modelis
Foto: ptm-autosport.com

"Toyota" vadība sākusi pārrunas ar Sebastjēnu Ožjē un Jari-Mati Latvalu, kuri pēc "Volkswagen" paziņojuma par aiziešanu no pasaules rallija čempionāta ir palikuši bez komandas uz 2017. gada sezonu.

Ožjē šogad ceturto sezonu pēc kārtas izcīnīja WRC titulu un arī nākagad bija plānojis turpināt startēt "Volkswagen" vienības sastāvā, tāpat kā Jari-Mati Latvala, kuram šī sezona izvērtusies ne tik veiksmīga.

"Toyota" komanda līdz šim sastāvā bija apstiprinājusi tikai somu sportistu Juho Hanninenu, taču jau nākošgad tā plāno startēt pasaules čempionātā ar trim mašīnām. Kļuvis zināms, ka pārējās divas no tām varētu pilotēt Ožjē un Latvala.

"Lēmumam būtu jābūt skaidram dažu dienu laikā," intervijā somu medijam MTV3 sacīja "Toyota" komandas vadītājs Tomijs Makinens. "Šobrīd mēs veicam pārrunas. Viņi ir divi pasaules ātrākie piloti un būtu savādi, ja mēs neizrādītu par viņiem savu interesi."

Šobrīd vietas ir aizņemtas jau divu rūpnīcu komandās. "Citroen" sastāvā nākošgad brauks Kriss Mīke, Kreigs Brīns, Stefans Lefevrs un Halids Al Kasimi, kamēr "Hyundai" vienību pārstāvēs Tjerī Noivils, Heidens Padons un Danijs Sordo. Ilgtermiņa līgums ar "M-Sport" tikmēr ir Erikam Kamilli, bet vēl viena vieta ir brīva. Šobrīd bez pilotiem ir "Dmack World Rally Team" komanda, kas plāno startēt ar divām mašīnām.

Izmantotie resursi:
DELFI - Värsked uudised Eestist ja välismaalt

     [+] [-]

, 2016-11-03 08:45, pirms 8 gadiem
Nu visas iespējas Toyotai arī debijas sezonā iegūt titulu(s)