Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

ERČ sezona noslēgsies kopā ar WRC posmu Spānijā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

ERČ sezona noslēgsies kopā ar WRC posmu Spānijā
ERC līderis Efrens Larena. Foto: Josef Petru

Kļuvis zināms, ka šī gada Eiropas rallija čempionāts (ERČ) noslēgsies Spānijā, kur tajās pašās dienās (no 20. līdz 22. oktobrim) tiks aizvadīts pasaules rallija čempionāta (WRC) 12.posms - Spānijas WRC rallijs.

Sākotnēji bija paredzēts, ka 2022.gada ERČ sezona noslēgsies ar Ungārijas posmu, taču pēc tam, kad Ungārijas posma organizatori no FIA saņēma zilo kartīti (tā tiek piešķirta, ja tiek konstatēts "nopietns neatbilstības trūkums nolikuma un uzņemto saistību (maršruts, organizatoriskā struktūra utt.) ievērošanā", ERČ rīkotāji sāka meklēt citu aizvietotāj ralliju, lai varētu noslēgt 2022.gada sezonu tā, kā tas bija sākotnēji plānots - ar astoņiem posmiem.

Lai gan WRC un ERČ sacīkstes notiks vienos un tajos pašos ātrumposmos vienā nedēļas nogalē, zināms, ka šie abi ralliji netiks aizvadīti kā vienots posms, bet gan pilnīgi atsevišķi ralliji.

Zināms, ka ERČ rallijs sāksies ceturtdienas pēcpusdienā, kad notiks ierastais kvalifikācijas ātrumposms. Sacensības turpināsies piektdien un sestdien, kas ietvers 14 ātrumposmus, kurus veiks arī WRC rallija dalībnieki. Ja ERČ rallijs noslēgsies sestdien ar otro El Montmela ātrumposmu, kas būs arī Power Stage ātrumposms, tad WRC turpināsies arī svētdien.

Šobrīd, kad līdz ERČ sezonas beigām atlikuši divi posmi, līderis ir Efrens Larena (137), kuram seko Simone Tempestini (79) un Nils Solans (70). Mārtiņš Sesks šobrīd ar 42 punktiem ir desmitais, taču jāpiebilst, ka Sesks līdz šim tikai divus rallijus veicis ar Rally2 (R5) automašīnu, ar kādu startē pārējie līderi.

Priekšpēdējais ERČ posms no 27. - 28.augustam notiks Čehijā.

Izmantotie resursi:
FIAERC.com | FIA European Rally Championship |...