Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Uzvar Salo, Ketomā izcīna titulu

Uzvar Salo, Ketomā izcīna titulu
Juha Salo
Foto: www.saloracing.com

Somijas rallija čempionāta sestajā posmā, rallijā "Kerava Rally", uzvaru izcīnīja Juhu Salo, taču uzvaru čempionātā priekšlaicīgi nodrošināja Jari Ketomā.

Ketomā kopvērtējumā vadībā izvirzījās pēc otrā rallija, un pirms šī rallija viņa pārsvars bija 28 punkti. Ketomā apzinājās, ka šoreiz nav galvenais uzvarēt, jo pārsvars ir gana liels.

Visu laiku nelielā vadībā turējās Salo, kurš pēc četriem veiktiem posmiem Ketomā apsteidza par 1,7 sekundēm. Trešais, zaudējot 12,1 sekundi, tobrīd bija Juka Ketomakī. Arī turpinājumā vadībā turējās Salo, kurš beigās izcīnīja uzvaru. Otrais, zaudējot 10,2 sekundes, palika Ketomā, bet trešais Ketomakī.

Līdz ar to pirms septembra nogalē gaidāmā Huvinkä rallija par Somijas rallija čempionu kārtējo reizi kļuvis Ketomā. ''Mans galvenais mērķis bija neriskēt un finišēt, lai izcīnītu titulu,'' pēc finiša teica Ketomā. ''Esmu priecīgs, ka mūsu ātrums, lieki neriskējot, bija tikpat ātrs, cik Salo.''

"Kerava Rally" rezultāti:

VietaPilotsMašīnaLaiks
1.Juha SaloMitsubishi Lancer Evo 1041:42.6
2.Jari KetomaaSubaru Impreza WRX Sti+10.2
3.Jukka KetomäkiMitsubishi Lancer Evo 10+31.8
4.Janne TuohinoPeugeot 207 S 2000+1:01.9
5.Marko KakkoMitsubishi Lancer Evo 9+ 1:05.9
6.Teemu ArminenSubaru Impreza WRX+1:07.5

Izmantotie resursi:
tulossivu.autourheilu.fi