Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Krievu sportistei, kura bija apsūdzēta dopinga lietošanā, atļauj startēt Dakaras rallijā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Krievu sportistei, kura bija apsūdzēta dopinga lietošanā, atļauj startēt Dakaras rallijā
Anastasija Ņifontova
Foto: Alessio Corradini

Starptautiskā motosporta federācija (FIM) tomēr atļāvusi krievietei Anastasijai Ņifontovai startēt Dakaras rallijā, lai arī nesen viņa tika apsūdzēta dopinga lietošanā.

ASV, Vašingtonā, dzimusī Ņifontova 2017. gada janvārī plānoja pirmo reizi piedalīties Dakaras rallijā. Iepriekšējos gados viņa sekmīgi startēja "Africa Eco Race" rallijreidā, kas ved pa vēsturisko Dakaras rallija maršrutu Āfrikā.

Taču nesen sportistes starts Dakaras rallijā bija uz lielas jautājumu zīmes. Atgādināsim, ka pirms kāda laika FIM ziņojumā tika teikts, ka rallijreidu Pasaules kausa posmā Marokā ņemtajās Ņifontovas urīna analīzēs atrastas aizliegtās vielas meldonija pēdas. 37 gadus vecā krievu sportiste, kura 2015. gadā uzvarēja Pasaules rallijreidu kausā sieviešu vērtējumā, paziņoja, ka darīs visu, lai cīnītos par šīs apsūdzības atcelšanu.

Taču īsi pirms jaunā 2017.gada sportiste saņēma priecīgu ziņu, jo FIM viņai piešķīra licenci, kas ļaus viņai startēt rallijreidā. Tiesa, šī licence ir uz vienām sacensībām.

''Šobrīd jūtos tā, it kā jau būtu sasniegusi Dakaras rallija finišu. Visi mani apsveic. Esmu priecīga, lai arī tas viss prasīja lielu stresu. Tagad man ir jānomierinās un jāgatavojas sacīkstēm. Šobrīd neesmu pārliecināta par saviem sportiskajiem rezultātiem, jo pēdējo divu mēnešu laikā man nebija pietiekami daudz laika, lai sagatavotos, taču domāju, ka viss būs kārtībā,'' saka Anastasija Ņifontova, kura piebilda, ka šo Dakaras ralliju atcerēsies uz visiem laikiem.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...