Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Zaķusalā otro gadu pēc kārtas norisināsies ''Red Bull Rough Ride'' enduro sacīkstes

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Zaķusalā otro gadu pēc kārtas norisināsies ''Red Bull Rough Ride'' enduro sacīkstes
''Red Bull Rough Ride'' sacīkstes 2021. gadā. Foto: Mikus Kļaviņš, Red Bull Content Pool

10. septembrī Zaķusalā esošajā Rīgas radio un televīzijas torņa pakājē norisināsies dullākās enduro sacensības Latvijā - ''Red Bull Rough Ride''. Tās norisināsies jau otro gadu pēc kārtas.

''Red Bull Rough Ride'' ir unikālas koncepcijas pasākums, kuru no citiem enduro pasākumiem atšķir īpaši veidotie šķēršļi no smiltīm, akmeņiem, baļķiem, kuri apspēlējot Rīgas radio un televīzijas tornim pieguļošo teritoriju, padara trases konfigurāciju aizraujošu kā dalībniekiem, tā arī līdzjutējiem.

Kopā trasē tiks izvietoti 14 punkti, kuros dalībniekiem ir iespēja izaicināt savas motosporta prasmes dažādos apstākļos. Šogad trasi papildinās jauni šķēršļi, bet pagājušā gada dalībniekus īpaši priecēs pērn jau iemēģinātā, skarbā riepu zona, kā arī nu jau atpazīstamais un iespaidīgais baseins.

Pagaidām, precīzu laikapstākļu prognožu vēl nav, taču lietus vai stipra vēja gadījumā sacīkstes var kļūt vēl interesantākas un aizraujošākas. Pērn laiks nebija tas jaukākais un tieši tas piedeva nelielu asumiņu visam pasākumam.

Jaudīgo sacensību uzvarētāji šogad cīnīsies par piemiņas balvām no ''Red Bull'', kā arī par atbalstītāju KTM ''Motofavorīts'' sarūpētajiem apbalvojumiem.

2021. gada 11. septembrī ''Red Bull Rough Ride'' sacensības norisinājās pirmo reizi, klātienē Zaķusalā pulcējot gan ievērojamu dalībnieku, gan skatītāju skaitu. 2022. gadā pasākums norisināsies ar neierobežotu skatītāju skaitu, kā arī lielāku dalībnieku skaitu - reģistrēties dalībai varēs 120 braucēji. Nemainīgi arī šogad sacensības dalīsies divās klasēs - amatieru un profesionāļu, kurās piedalīties varēs ar 125-500cm³ enduro tipa motocikliem.

Paredzēts, ka treniņbraucieni sāksies plkst. 11:00, bet kvalifikācija plkst. 12:00. Ja nekas neaizkavēsies, tad pirmais starts būs jau plkst. 14:15. Sacīkstes beigsies ap plkst. 17:00. Jāpiemin, ka dalību sacīkstēs drīkstēs ņemt tikai piloti, kas ir sasnieguši pilngadību jeb 18 gadu robežu.

Skatītājiem ieeja ir atvērta jau no plkst. 11:00, taču pasākumu būs iespējams vērot arī tiešraidē kanālā TV4, Sportacentrs.com un "Red Bull Rough Ride" mājaslapā.

Vairāk informācijas: ŠEIT

Izmantotie resursi:
https://www.lamsf.lv/riga-otro-gadu...
https://www.redbull.com/lv-lv/redbu...