Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

R.Justs: "Posms Ķegumā bija lielisks treniņš pirms gaidāmā Eiropas čempionāta"

R.Justs: "Posms Ķegumā bija lielisks treniņš pirms gaidāmā Eiropas čempionāta"
Roberts Justs
Foto: Agnis Skrebs

Aizvakar Ķeguma mototrasē "Zelta zirgs" noslēdzās Pasaules MX1 un MX2 motokrosa čempionāta Latvijas ''Grand Prix'' posms, kurā startēja arī vairāki braucēji no Latvijas.

Niks Afelbaums ''MX Sumata” (28. vieta)
Sacensības man neizdevās veiksmīgas, jo tik sarežģītajā trasē (pilots startēja ar savainotu roku) nevarēju uzrādīt labu sniegumu. Šī savainojuma dēļ būšu arī spiests izlaist paredzētās sacensības Igaunijā. Cīnījos cik spēju, bet šoreiz jāsamierinās ar šādu rezultātu.

Augusts Justs ''Honda Latvia Elkšņi” (26. vieta):
Šis man noteikti bija pats sliktākais GP. Sestdien ar veselību viss bija kārtībā, bet braucu ļoti nedroši, jo nebiju kādu laiku trenējies uz motocikla, tādēļ kvalifikācijā neizdevās uzrādīt labu rezultātu, un starta pozīcija bija viena no pēdējām. Svētdien pirmajā treniņā jutos daudz labāk, kā arī spēks bija atgriezies. Nedaudz sāpēja celis, tāpēc nācās lietot pretsāpju līdzekli, bet biju gatavs cīnīties. Pirmo braucienu uzsāku ne pārāk labi, tad izdevās pacelties līdz 22.vietai un vienā no tramplīniem piedzīvoju lielu kritienu, un vairs nevarēju turpināju braukt. Otrajā braucienā starts atkal nepadevās, bet zināju, ka šinī braucienā varu izcīnīt punktus un centos turēties aiz saviem konkurentiem, katrā aplī pacēlos pa kādai vietai un jutos arī labi brauciena laikā, bet tad pārsitu kameru un brauciens bija beidzies. Tagad jāsāk cītīgi gatavoties un trenēties Zviedrijas GP.

Roberts Justs ''Husqvarna Racing Team” (23. vieta):
Esmu apmierināts par rezultātu, jo mans uzdevums bija nobraukt stabili līdz beigām. Tas bija labs treniņš pirms EČ Udavella posma. Vēlos pateikties savai komandai „Husqvarna”, kura, neskatoties uz visām tehniskām ķibelēm, spēja man sagatavot motociklu, un tas finālbraucienu laikā darbojās teicami. Liels paldies maniem atbalstījām, jo, pateicoties viņiem, spēju trasē uzrādīt šādus rezultātus:

Toms Macuks ''Rodeo MX Racing Team” (30. vieta):
Jāsaka, ka ar sacensībām esmu apmierināts, paldies organizatoriem par labi sagatavotu trasi un infrastruktūru, kas ļāva justies komfortabli. Kaut arī neizdevās startēt kā gribētos, tomēr sapratu, ka esmu laba fiziskajā formā. Pirmajā braucienā nesanāca starts un sāku no beigām. Pirmajos apļos no uztraukuma piedzina labo roku, un biju spiests samazināt tempu, jo centos to atbrīvot, kad sajutu, ka roku viss kārtībā, varēju sākt braukt ar pilnu atdevi un aizcīnījos līdz 23. vietai. Ja starts būtu izdevies labāks, domāju, ka būtu spējis pacīnīties par punktiem.’

Otrajā braucienā starts sanāca labs, pirmajā aplī biju 20. vietā un tā arī braucu līdz aizmugurējā riepa izlaida gaisu, tādēļ dabūju nomest tempu un atkritu uz 23. vietu. Šajā pozīcijā turējos līdz motociklam salūza priekšējais amortizators, un tad vēl arī priekšējā riepa izlaida gaisu, biju spiests izstāties. Neskatoties uz tehniskajām ķibelēm, esmu ļoti apmierināts, jo man izdevās uzkrāt jaunu un vērtīgu pieredzi braucot kopā ar Pasaules ātrākajiem motobraucējiem.

Esmu pateicīgs visiem saviem atbalstītājiem, maniem vecākiem, trenerim Ivo Lakučam un, protams, manai komandai "Rodeo" par iespēju piedalīties šajā GP posmā Ķegumā.

Izmantotie resursi:
moto-x.lv


Foto: mxgp.com

Latvijā norisināsies "MXGP Akadēmija" jaunajiem motosporta talantiem

"MXGP Akadēmijas" apmācību treniņu kurss notiks pasaules čempionāta motokrosā sacensību laikā, no 7. līdz 9. jūnijam Latvijā, Ķegumā mototrasē "Zelta Zirgs".
Foto: WSC

Brāļi Lielbārži, Neija un Lizanders gatavojas startam Čehijā

Šajās brīvdienās, 1. un 2. jūnijā, Čehijā, Kramolinas mototrasē norisināsies pasaules čempionāta ceturtais posms blakusvāģu motokrosā un Eiropas čempionāta trešais posms kvadriciklu motokrosā.
Kārlis Sabulis. Foto: Andris Smilšarājs

"MX Super" klasē uzvar Sabulis, "Dimantu kausa" finālā triumfē Pumpurs

Trešdien, 29. maijā, Stāmerienā norisinājās ikgadējais motokross "Dimantu kauss". Spēcīgajā "MX Super" klasē divu braucienu summā uzvarēja Kārlis Sabulis, savukārt lielajā finālā viņu pārspēt izdevās Mairim Pumpuram.