Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai
Foto: Fantic Racing

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.

Iepriekš jau vēstījām, ka "Fantic Factory Racing" komanda paziņoja par sadarbības šķiršanu ar Roanu van de Mūsdijku, kuram šogad bija paredzēta debija pasaules motokrosa čempionāta MXGP klasē. Sportists treniņsacīkstēs guva traumu, sezonas sākumu ir spiests izlaist, un abas puses panākušas mutisku vienošanos par līguma laušanu.

Tikmēr Bogerss vēl iepriekšējās sezonās bija Paula Jonasa komandas biedrs "Standing Construct" komandā, tomēr pērn braucēju nomocīja traumas. Uz šo sezonu viņš bija vienojies par startēšanu "REVO GasGas Racing Team", taču līdz dalībai MXGP vienība nenonāca, līdz ar to Bogerss pēdējā brīdī palika bez komandas.

"Šobrīd esmu ļoti veiksmīgs puisis, jo vairs neticēju, ka šogad tikšu pie iespējas startēt MXGP," stāsta Bogerss. "Varat iztēloties, ka šo iespēju tveru ne vien ar abām rokām, bet arī kājām. Esmu ļoti motivēts un koncentrējies šim darbam."

MXGP klasē Bogerss debitēja jau 2018. gadā, tobrīd būdams tikai 21 gadu vecs. Daudzas sezonas viņu mocījušas traumas, bet labākā no visām padevās 2022. gadā, kad holandietis ieguva augsto sesto vietu kopvērtējumā. Togad viņam arī izdevās uzvarēt leģendārajā Lommelas trasē notikušajā posmā.

Tikmēr neoficiāli zināms, ka Van de Mūsdijku, kurš drīzumā varētu atgriezties uz starta, sastāvā gatavojas pieņemt "Honda" rūpnīcas komanda, lai aizvietotu savainoto Rubenu Fernandesu.

Izmantotie resursi:
GateDrop.com - Get the jump on Motocross &...


, 2024-03-28 17:37, pirms 2 mēnešiem
Bez pārsteigumiem
Pauls Jonass. Foto: @fullspectrum.media
1

Jonasam devītā vieta MXGP posma kvalifikācijā Spānijā

LETA. Latvijas motosportists Pauls Jonass sestdien Spānijā pasaules motokrosa čempionāta Galisijas "Grand Prix" kvalifikācijā sasniedza devīto ātrāko laiku MXGP klases sacensībās.
Foto: WSC

Lielbāržiem tukša riepa un trešā vieta "Dutch Masters" motokrosā

Lai sagatavotos nedēļas nogalē gaidāmajam pasaules čempionāta otrajam posmam blakusbvāģu motokrosā, brāļi Daniels un Bruno Lielbārži ceturtdien, 9. maijā, startēja Nīderlandes atklātā čempionāta "Dutch Masters" sacensībās Hērdes trasē. Otrajā sacīkstē bija problēmas ar riepu un divu braucienu summā tika ieņemta trešā vieta "ONK Sidecar Masters" klasē.

Kušķis un Supe startēs "Hard Enduro" sacensībās Velsā

Šajā nedēļas nogalē, trīs dienu garumā, no 10.-12. maijam, Anglijā, Velsā norisināsies pasaules čempionāta pirmais posms "Valleys Hard Enduro", kam paralēli notiks ACU Anglijas Ekstrēmā enduro čempionāta sestais posms. Sacensībās no Latvijas savu dalību pieteikuši un uz starta dosies divi "Orange Racing Team" kluba komandas pārstāvji – "Hard Enduro" braucēji Kalvis Kušķis un Inguss Supe.