Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Reno, Forato un Gvadanini nopietnas traumas nav guvuši

Reno, Forato un Gvadanini nopietnas traumas nav guvuši
Maksims Reno. Foto: mxgp.com

Svētdien pasaules motokrosa čempionāta pēdējā posmā uz starta neizgāja Maksims Reno, Alberto Forato un Matija Gvadanini, lai gan dienu iepriekš visi trīs startēja kvalifikācijas sacīkstē. Visos trīs gadījumos iemesls ir veselības problēmas, taču nopietnas traumas sportisti nav guvuši.

"Yamaha" rūpnīcas braucējs Maksims Reno smagu kritienu piedzīvoja kvalifikācijas sacensību izskaņā, turklāt viņam uztriecās viens no konkurentiem. Ārsti būtiskus savainojumus neatklāja, bet kopā ar komandu tika pieņemts lēmums nestartēt, lai franču braucējs būtu iespējami labākā formā uz Nāciju kautu motokrosā, kas notiks 7. un 8. oktobrī.

Tikmēr "SM Action KTM" vienības pārstāvis Alberto Forato iepriekšējā nedēļā bija saslimis un nebija atguvies arī sākoties sacīkšu nedēļas nogalei. Kvalifikācijas sacīkstē sportists, pēc paša vārdiem, "juties kā zombijs", kas novedis pie pamatīga kritiena pēdējā aplī. Lūzumus Forato nav guvis, bet sasitis plecu un galvu. Finālbraucienos izlemts nestartēt.

Matija Gvadanini no "GasGas" rūpnīcas komandas tikmēr krita treniņbraucienos, savainojot muskuli. Lai gan kvalifikācijas sacīkstē izdevās sasniegt finišu 14. pozīcijā, savainojums tomēr licis par sevi manīt pārāk stipri, tāpēc svētdien nolemts nestartēt.

Forato šo MXGP sezonu noslēdzis septītajā vietā. Pastāv iespēja, ka nākamgad viņš startēs Paula Jonasa pašlaik pārstāvētajā "Standing Construct" vienībā. Reno, kurš savainojuma dēļ daudzus posmus izlaida, kopvērtējumā ir desmitais. Arī Gvadanini traumas dēļ daļu sezonas izlaida un summā sasniedzis 14. vietu.

Izmantotie resursi:
mx1onboard.com


Daniels un Bruno Lielbārži. Foto: WSC
3

Lielbārži PČ blakusvāģu motokrosā uzvar arī sezonas otrajā posmā

LETA. Latvijas motosportisti Daniels un Bruno Lielbārži svētdien Nīderlandē izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta ekipāžām otrajā posmā.
Pauls Jonass. Foto: mxgp.com
3

Jonass ieņem devīto vietu Spānijas MXGP posmā, uzvar mājinieks Prado

Šodien MXGP čempionāta posmā Spānijā devīto vietu divu braucienu kopvērtējumā ieņēma latvietis Pauls Jonass, kuram devītā un desmitā vieta braucienos. Abos braucienos uzvarēja Horhe Prado, kurš arī kļuva par jauno kopvērtējuma līderi.
Horhe Martins. Foto: EPA/NOUSHAD THEKKAYIL

Spānis Martins uzvar "MotoGP" piektajā posmā

LETA--AFP. Spāņu motosportists Horhe Martins palielināja savu pārsvaru kopvērtējumā, svētdien Lemānā izcīnot uzvaru pasaules motošosejas čempionāta Francijas "Grand Prix".