Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Mārcis Pēterkops

Lorenso triumfē Nīderlandes kvalifikācijā

Lorenso triumfē Nīderlandes kvalifikācijā
"Yamaha" motociklists Horhe Lorenso
Foto: AP/Scanpix

MotoGP Asenas trasē notiekošās Lielās balvas izcīņas kvalifikācijas braucienos ātrāko apļa laiku uzrādīja "Yamaha" pilots Horhe Lorenso. No otrās vietas rīt sacīkstes sāks Rendijs De Punjē, bet trešais ātrākais šodien bija austrālietis Keisijs Stouners.

Pirms motobraucēju cīņām kļuva zināms, ka šajā nedēļas nogalē sacīkstes no boksiem nāksies vērot itālim Marko Melandri, kurš piektdienas treniņu laikā guva savainojumu. Par kvalifikācijas favorītiem tika uzskatīts čempionāta līderis, šīsdienas treniņu ātrākais pilots Lorenso, kā arī abi ”Honda” braucēji Dani Pedrosa un Andrea Dovicioso. Lielisks sniegums tika gaidīts no ”Ducati” pārstāvjiem. Īpaši tika izcelts Stouners, kurš Asenas treniņu sesijās ieņēma stabilu otro pozīciju.

Jau no pirmajām minūtēm kvalifikācijā dominēja Lorenso, viņam uz papēžiem mina De Punjē un Stouners. Ap 20. minūti cīņā par pirmo pozīciju iesaistījās ”Honda” itāļu pilots Dovicioso, kurš uzrādīja otro ātrāko apļa laiku. Tuvākā ceturkšņa laikā augšgalā esošo braucēju izkārtojums nemainījās, un viss liecināja, ka "Yamaha" spāņu braucēju sagaida drošs pole position. Pavērsienu radīja iepriekšējās kvalifikācijas vicelīderis Rendijs De Punjē, kurš pārspēja Lorenso sasniegto.

Čempionāta līderis nepalika atbildi parādā - 15 minūtes pirms finiša līnijas sasniegšanas spāņu pilots pārspēja francūža laiku par vairāk kā divām sekundes desmitdaļām. Kvalifikācija tuvojās beigām, un izvērtās liela intriga par to, vai De Punjē izdosies nobīdīt "Yamaha" braucēju no pirmās starta vietas. Aizraujoši ritēja cīņa arī par trešo pozīciju - par to cīnījās Dovicioso, Stouners un Kolins Edvardss, bet ātrākais no trim minētajiem izrādījās Stouners. Ceturto vietu īsi pirms finiša karogu izkāršanas aizņēma Bens Spaiss, bet piekto vietu izcīnīja Nikijs Haidens. Savukārt kaujā par uzvaru Lorenso palika nepārspēts, un rīt startēs no pirmās pozīcijas.

Asenas trasē sacīkstēm starts tiks dots rīt plkst. 15.

Nīderlandes GP kvalifikācijas rezultāti

VietaPilotsKomandaLaiks
1.Horhe LorensoYamaha Factory1:34.515
2.Rendijs De PunjēHonda LCR+00.282
3.Keisijs StounersDucati MotoGP+00.288
4.Bens SpaissYamaha Tech 3+00.411
5.Nikijs HaidensDucati MotoGP+00.484
6.Andrea DoviciosoHonda HRC+00.500
7.Dani PedrosaHonda HRC+00.647
8.Marko SimončelliHonda Gresini+00.768
9.Kolins EdvardssYamaha Tech 3+00.878
10.Aleikss EspargaroDucati Pramac+01.078
11.Loriss KapirosiSuzuki MotoGP+01.149
12.Alvaro BautistaSuzuki MotoGP+01.829
13.Mika KallioDucati Pramac+01.987
14.Hektors BarberaDucati Aspar+02.054
15.Kousuke AkijošiHonda Interwetten+03.683

Kāds rītdienas sacīkšu scenārijs jums šķiet visreālākais?

  • 13

  • 2

  • 2



Foto: mxgp.com

Latvijā norisināsies "MXGP Akadēmija" jaunajiem motosporta talantiem

"MXGP Akadēmijas" apmācību treniņu kurss notiks pasaules čempionāta motokrosā sacensību laikā, no 7. līdz 9. jūnijam Latvijā, Ķegumā mototrasē "Zelta Zirgs".
Foto: WSC

Brāļi Lielbārži, Neija un Lizanders gatavojas startam Čehijā

Šajās brīvdienās, 1. un 2. jūnijā, Čehijā, Kramolinas mototrasē norisināsies pasaules čempionāta ceturtais posms blakusvāģu motokrosā un Eiropas čempionāta trešais posms kvadriciklu motokrosā.
Kārlis Sabulis. Foto: Andris Smilšarājs

"MX Super" klasē uzvar Sabulis, "Dimantu kausa" finālā triumfē Pumpurs

Trešdien, 29. maijā, Stāmerienā norisinājās ikgadējais motokross "Dimantu kauss". Spēcīgajā "MX Super" klasē divu braucienu summā uzvarēja Kārlis Sabulis, savukārt lielajā finālā viņu pārspēt izdevās Mairim Pumpuram.