Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Simončelli kritienā guva smagas galvas, kakla un krūškurvja traumas

Simončelli kritienā guva smagas galvas, kakla un krūškurvja traumas
Marko Simončelli bija tikai 24 gadi...
Foto: AFP/Scanpix

Kā pēc Malaizijas ''Moto GP'' posma tika paziņots ārstu slēdzienā, tad itālis Marko Simončelli gājis bojā pēc smagām galvas, kakla un krūškurvja traumām.

Atgādināsim, ka itāliešu sportists, esot ceturtajā vietā, otrajā aplī zaudēja kontroli pār savu motociklu un nokrita uz labajiem sāniem. Kolins Edvards, kurš brauca blakus Marko, vairs nebija spējīgs izvairīties no sadursmes un uzbrauca guļošajam sportistam virsū. Trieciens bija tik spēcīgs, ka Simončelli tika norauta ķivere.

Kā atzina trases mediķi, tad sportists šajā negadījumā uzreiz zaudēja samaņu. ''Ārsti ilgu laiku sportistam veica sirds - plaušu reanimāciju (CRP), taču viņiem tā arī neizdevās glābt jaunā un talantīga sportista dzīvību. Pēc nelaimīgās avārijas Marko virsū uzbrauca cits sportists. Šajā negadījumā Simončelli guva ļoti nopietnu galvas, kakla un krūškurvja traumas. Kad pie sportista atsteidzās mūsu mediķi, viņš bija zaudējis samaņu. Neatliekamās palīdzības mašīnā viņam nekavējoties tika veikta sirds - plaušu reanimācija. Pēc tam medicīnas centrā mēs centāmies iztīrīt un no krūškurvja izsūkt asinis. CRP turpinājās 45 minūtes, jo mēs gribējām viņam palīdzēt, cik mūsu spēkos. Diemžēl mūsu pūles tika pārtrauktas 16:56, kad bijām spiesti paziņot par sportista bojāeju. Izsakām līdzjūtību sportista ģimenei,'' teikts mediķu ziņojumā.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...