Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonass septītais MXGP noslēguma posmā, uzvaru izcīna Gajsers

Juris Grīns
Juris Grīns

Jonass septītais MXGP noslēguma posmā, uzvaru izcīna Gajsers
Pauls Jonass. Foto: Full Spectrum Media

Pauls Jonass guvis devīto un septīto pozīciju pasaules motokrosa čempionāta noslēdzošā posma finālbraucienos MXGP klasē, kas summā ļāva tikt pie septītās vietas. Abās sacīkstēs par uzvarētāju kļuva Tims Gajsers.

MXGP pirmais brauciens:

Kvalifikācijas sacīkstē ieņēmis devīto vietu, šodienas pirmajā finālbraucienā Jonass pēc starta iekārtojās septītajā pozīcijā, noturēt līdz finišam to neizdevās. Ilgstoši viņam aizmugurē brauca Kalvins Vlānderens, vienubrīd sāncensis jau bija pavisam tuvu, tomēr sestajā aplī krita. Vēlāk Vlānderens atgriezās astotajā pozīcijā.

Jonasam bija drošs pārsvars, bet priekšpēdējā aplī "Standing Construct Honda" komandas piedzīvoja kritienu, palaižot garām gan Vlānderenu, gan Tomu Kohu.

Startu "Matterley Basin" trasē izcēla Glens Koldenhofs. Kādu laiku otrajā vietā atradās šī gada čempions Horhe Prado, bet sestajā aplī spāņu braucējs piedzīvoja kritienu, palaižot garām Timu Gajseru un Džeremiju Sīveru. Gajsers pietuvojās līderim, vairākus apļus meklēja iespējas apdzīt, līdz 12. aplī beidzot tika priekšā.

Turpinājumā Koldenhofu sāka vajāt Gajsers, pēdējā aplī izvirzoties otrajā vietā. Uzreiz pēc tam uz trešo vietu sāka lūkoties Prado, taču Koldenhofs noturēja savu pozīciju. Spraiga cīņa noritēja līdz pat pēdējiem metriem.

Romēns Fevrs šoreiz cīņā par uzvaru neiesaistījās. Pēc starta viņš bija sestais, vēlāk apdzina Rubenu Fernandesu un finišēja piektajā vietā. Pēdējos apļos 2023. gada vicečempions noķēra Prado, tomēr līdz apdzīšanas mēģinājumiem nenonāca.

MXGP otrais brauciens:

Otrajā braucienā Jonass pēc starta bija septītais, bet pēc tam viņam garām tika Vlānderens. Turpinājumā Vlānderens apdzina Valentīnu Guilo, kuru noķēra un astotajā aplī uzveica arī Jonass, paceļoties uz septīto vietu. Šajā pozīcijā latviešu braucējs arī sasniedza finišu, un arī posma kopvērtējumā ir septītais.

Startu atkal izcēla Koldenhofs, un arī šoreiz viņam neizdevās vadību noturēt. Jau ceturtajā aplī Gajsers viņu apdzina, pēc tam garām tika arī Sīvers un Fevrs. Prado bija kritis pirmā apļa otrajā līkumā, cīņu atsākot no zemām pozīcijām. Savukārt Fevrs pakāpās uz otro vietu, kad devītajā aplī apdzina Sīveru.

Aiz uzvarētāja Gajsera un Fevra finišēja Fernandess. Pēdējā aplī viņam izdevās noķert un apdzīt Sīveru, kurš tika atbīdīts ārpus vadošā trijnieka. Piektais bija Koldenhofs, sestais - Vlānderens. Prado ierindojās tikai 18. vietā.

Izlaidis sezonas lielāko daļu traumas dēļ, "Honda" rūpnīcas braucējs Gajsers izcīnījis otro uzvaru kādā no šī gada posmiem. Lielbritānijas posma summā otro vietu guva Sīvers, trešā vieta Fevram.

MX2 sacensības:

MX2 klasē pirmajā braucienā uzvarēja Simons Langenfelders, aiz kura nepilnas divas sekundes tālāk finišēja Tibo Benistāns, bet trešais bija Jsgo Gērtss. Otro sacīksti kā uzvarētājs pabeidza Gērtss, finišējot pusotru sekundi priekšā Kajam de Volfam, kamēr trešais bija šīs sezonas čempions Andreā Adamo. Posma summā pirmo vietu guva Gērtss, Langenfelderam otrā vieta, bet Adamo - trešā. Desmitais šajā posmā šī gada Eiropas EMX250 klases čempions Andreā Bonakorsi.

Visi rezultāti: https://results.mxgp.com/mxgp/stand...

     [+] [-]

, 2023-09-24 17:17, pirms 7 mēnešiem
es jau domāju,cik ilgi nekritīs

     [+] [-]

, 2023-09-24 18:28, pirms 7 mēnešiem
Interesants brauciens TOP5 5 sekundēs uz pēdejo apli aizbrauca, PJ, ja nebūtu kritis savā vietā.

     [+] [-]

, 2023-09-24 22:05, pirms 7 mēnešiem
Cerams ka būs iesildījies pirms nāciju kausa

     [+] [-]

, 2023-09-25 14:16, pirms 7 mēnešiem
Interesanti, pēc kvaļa nākošajā dienā uz finālbraucieniem pie bomja nemaz neparādījās Forato, Guadagnini un Reno....