Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Daideri atkāpjas uz trešo vietu, Bakss un Stupelis - pakāpjas uz piekto

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Daideri atkāpjas uz trešo vietu, Bakss un Stupelis - pakāpjas uz piekto
Jānis (pa labi) un Lauris Daideri saglabā vietu pirmajā trijniekā pasaules čempionāta kopvērtējumā motokrosā ekipāžām.
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Pasaules čempionāta motokrosā ekipāžām 6. posmā, kas risinājās Genkas mototrasē Beļģijā, brāļi Jānis un Lauris Daideri piedzīvoja neveiksmi otrajā braucienā un kopvērtējumā atkāpās no otrās vietas uz trešo, bet beļģis Etjēns Bakss un Kaspars Stupelis pakāpās uz piekto vietu. Tās pirmajā sešiniekā bija vienīgās pārmaiņas.

Pirmajā braucienā uzvarēja Francijas ekipāža Valentīns Žirū un Nikolā Musē, no kuriem par 11,3 sekundām atpalika Jānis un Lauris Daideri, bet trešie (5 sekundes pēc Daideriem) finišēja čempionāta līderi beļģis Bens Adriansens un viņa vārdabrālis holandietis Bens van Bogārts.
Otrie pirmajā braucienā turējās Etjēns Bakss un Kaspars Stupelis, taču motociklam nolūza kāpslis un nācās atkāpties uz 8. vietu. Toties sestie finišēja Māris Rupeiks ar Haraldu Kurpnieku, 11. vietā - beļģis Jans Hendrikss un Elvijs Mucenieks, bet 17. vietā brāļi Arnolds un Gints Sīļi.

Otrajā braucienā sīva spēkošanās par uzvaru ritēja starp Adrainsena un Baksa ekipāžām, pēdējos apļos Baksam patraucēja daži atpalicēji un finišā Adriansens bija vien par 1,1 sekundi priekšā. Trešie finišēja Žirū/Musē, kuri atpalika jau par 46 sekundēm.
Diemžēl neveiksmi otrajā braucienā piedzīvoja Daideri - motocikla degvielas padeves sistēmas problēmu dēļ pēc 4 apļiem nācās braukt malā... Piektie finišēja Rupeiks/Kurpnieks, 8. vietā - Hendrikss/Mucenieks un 12. vietā - Sīļi.

Pēc 6 no 14 posmiem līderi kopvērtējumā joprojām ir Adriansens un van Bogārts - 275 punkti. Neveiksme otrajā braucienā lika atkāpties uz otrešo vietu Daideriem, kurus apsteidza Žirū/Musē - francūžiem 217, bet mūsējiem 203 punkti. Ceturtie ir Hendrikss/Mucenieks (174), uz piekto vietu pakāpās Bakss/Stupelis (154), bet pirmo sešnieku ar tādu pašu punktu skaitu noslēdz Rupeiks/Kurpnieks. Brāļi Sīļi ieņem 21. vietu.

Nākamais pasaules čempionāta posms risināsies 7. jūlijā Francijā.