Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Mucenieks: "Abos braucienos padevās starti, kas jau bija 80% no uzvaras"

Juris Grīns
Juris Grīns

Mucenieks: "Abos braucienos padevās starti, kas jau bija 80% no uzvaras"
Žirū/Mucenieka ekipāža pēc uzvaras Kivieli
Foto: Sidecarcross Team Giraud Valentin

Aizvadītajā nedēļas nogalē vienas no spraigākajām cīņām norisinājās Igaunijā, Kivieli mototrasē, aizvadot pasaules blakusvāģu un Eiropas kvadriciklu čempionāta posmu. Neatlaidība, izturība un spēks šajā trasē vainagojās ar panākumiem arī "x99/Slīterāni" komandas sportistiem.

Pēc izcīnītās otrās vietas Stelpes posmā, iekarot pjedestāla augstāko pakāpienu, un, turpināt cīņu par čempionu titulu, uz Kivieli devās Valentīns Žirū un Elvijs Mucenieks. Kivieli mototrase noteikti nav no vieglākajām, bet, uzvarot B grupas kvalifikācijas braucienā, puiši pierādīja, ka ir gatavi cīnīties par uzvaru svētdienas finālbraucienos. Abos braucienos startā izdevās aizbraukt kā pirmajiem, un, nepieļaujot kļūdas, arī finišu sasniegt pirmajiem, dienas noslēgumā kāpjot uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Pēc šī posma ekipāža ir samazinājusi čempionāta kopvērtējuma starpību ar līderiem līdz 8 punktiem, garantējot aizraujošas cīņas par titulu atlikušajos posmos.

"Pēc Stelpē pieļautajām kļūdām, abi ar Valentīnu bijām ļoti vīlušies, tāpēc uz Igauniju braucām ar vēl lielāku motivāciju uzvarēt. Jau no sestdienas rīta treniņiem sapratām, ka šī trase būs mums parocīga un uzvara ir iespējama. Svētdien izdevās abu braucienu starti, kas jau bija 80% no uzvaras. Katrā aplī uzrādījām ātrākus laikus kā pārējie, nepieļāvām kļūdas, kas deva ilgi gaidīto uzvaru! Ilgi gaidīta, bet pārliecinoša." stāsta Elvijs.

Pēc ilgāka pārtraukuma trasē atgriezās arī Lauris Daiders, kurš šajā posmā startēja kopā ar Igaunijas sportistu Kertu Variku. Vīri kopā startējuši jau pērn, piedaloties Igaunijas čempionāta posmā, taču šoreiz spiediens esot bijis lielāks.

"Kivieli posmā startēšu ar vienu no Igaunijas labākajiem sportistiem. Protams, ir liels spiediens, jo gribās sevi labi parādīt viņa skatītāju priekšā.” pirms posma atzina Lauris.

Diemžēl ekipāžai neizdevās pacīnīties par vietu uz pjedestāla, piedzīvojot tehniskas problēmas abos finālbraucienos.

Lielisku dāvanu savu skatītāju priekšā sagādāja Kevins Sārs izcīnot uzvaru abos Eiropas kvadriciklu čempionāta posma finālbraucienos. Pēc Stelpes posma Kevins pakāpās no čempionāta kopvērtējuma 6. vietas uz 2., taču pēc Kivieli posma, divus posmus pirms čempionāta beigām, ir ieņēmis līdera pozīciju.

Kā tradīcija, vakarā norisinājās nakts superkross, kurā uz starta stājās mazie Q50 klases sportisti. Divu braucienu summā uzvaru izcīnīja Kārlis Straubergs, bet trešajā vietā ierindojās Martins Puhaļskis, kurš sacensībās startēja ar motociklu, kuru pirms tam nebija braucis.

Paralēli sacensībām Kivieli, komandas sportisti startēja arī Dobelē, kur tika aizvadīts jau ceturtais Latvijas čempionāta posms solo motociklu klasēm. MX50 klasē kā ierasts cīnījās Ričards Alens Gaļcins, kuram neveiksmīgs bija otrais brauciens. Tika piedzīvots kritiens, kā rezultātā tika bojāts motocikls, nespējot turpināt braucienu. Dienas kopvērtējumā nācās samierināties vien ar 6. vietu.

MX65 klasē 3. vietu izcīnīja Jānis Mārtiņš Reišulis, bet viņa brālis Kārlis, MX85 klasē ieņēma 4. vietu. Latvijas Junioru čempionāta kopvērtējumā tika izcīnīta 3. vieta komandu vērtējumā.

Lielisku sniegumu Dobelē uzrādīja arī Mareks Lavrovs, izcīnot 3. vietu Veterānu klases vērtējumā.

Nākamās sacensības šajā nedēļas nogalē Šveicē, kur par svarīgiem pasaules čempionāta kopvērtējuma punktiem cīnīsies Valentīns Žirū ar Elviju Mucenieku, savukārt jau nākamnedēļ Madonā tiks aizvadīts sezonas pirmspēdējais Latvijas čempionāta posms kvadricikliem un blakusvāģiem, kā arī Latvijas Kausa posms.