Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kairolī uzvar Brazīlijā un kļūst par pasaules čempionu MX1 klasē

Kairolī uzvar Brazīlijā un kļūst par pasaules čempionu MX1 klasē
Šī gada pasaules čempions Antonio Kairolī līksmo kopā ar komandu
Foto: www.motocrossmx1.com

Vakar Brazīlijā tika aizvadīts pasaules čempionāta motokrosā MX1 un MX2 klašu kārtējais posms, kurā nestartēja neviens no latviešu pilotiem. MX1 klasē šajā posmā uzvarēja itālis Antonio Kairolī, kurš arī priekšlaicīgi kļuva par pasaules čempionu MX1 klasē.

Uzreiz jāsaka, ka neviens no latviešu sportistiem uz šo posmu nedevās, jo doties uz posmu Brazīlijā prasa lielus finanšu līdzekļus. Protams, arī citi piloti izlaida šīs sacīkstes, kas deva iespēju savu meistarību apliecināt vietējiem braucējiem, kuru bija gana daudz.

MX2 klasē par uzvaru, kā jau tas bija gaidāms, cīnījās divi sportisti – Kens Rocens un Marvins Muskins. Šoreiz veiksmīgāks bija vāciešu braucējs Rocens, kurš uzvarēja abos braucienos. Līdz ar to tas Rocenam kopvērtējumā ļāva par sešiem punktiem pietuvoties Muskinam, kas nozīmē to, ka atlikušajos divos posmos Rocenam ir jāuzvar un jācer uz Muskina neveiksmi abos posmos.

MX1 klasē pirmajā braucienā ātrākais bija kvalifikācijā ātrāko laiku uzrādījušais Davids Filiperts, kurš par deviņām sekundēm apsteidza Kairolī, bet par 13 sekundēm "Suzuki" komandas braucēju Klementu Desalli. Otrajā braucienā norisinājās daudz sīvākas cīņas. Vadību sacīkšu vidū pārņēma Desalle. Tikmēr no sestās vietas līdz trešajai pozīcijai bija aizcīnījies Kairolī. Kad līdz brauciena beigām bija atlikuši vairs tikai trīs apļi, vienā līkumā tehnisku iemeslu dēļ apstājās Desalle, kamēr Kairolī apsteidza Filipertu un izvirzījās pirmajā vietā. Itālis nosargāja savu pirmo vietu un varēja līksmot, jo atlikušajos divos posmos viņu vairs neviens nevar apdzīt. Līdz ar to par četrkārtējo pasaules čempionu (Divas reizes MX2 un divas MX1 klasē) Brazīlijā priekšlaicīgi kļuva Kairolī.

Nākamais posms, kurā startēs arī latviešu braucēji, norisināsies 5. septembrī Nīderlandē.

Kopvērtējums MX1 klasē

VietaBraucējsValstsPunkti
1 .Cairoli A.ITA578
2 .Desalle C.BEL471
3 .Philippaerts D.ITA441
4 .Nagl M.GER420
5 .Ramon SteveBEL408
6 .Leok TanelEST314
7 .de Dycker KenBEL309
8 .Boog XavierFRA291
9 .Bobryshev E.RUS270
............
...Ivo ŠteinbergsLAT0

Kopvērtējums MX2 klasē

VietaBraucējsValstsPunkti
1 .Musquin M.FRA571
2 .Roczen KenGER499
3 .Frossard S.FRA430
4 .Herlings J.NED391
............
16 .Karro MatīssLAT120
60 .Justs AugustsLAT2

Izmantotie resursi:
Youthstream - Dreams Factory

  +6 [+] [-]

, 2010-08-23 12:45, pirms 14 gadiem
Šteinbergam nudien izdevusies sezona-apaļa nulle
Slēpts komentārs: mtx03

 +11 [+] [-]

, 2010-08-23 13:50, pirms 14 gadiem
mtx03 rakstīja: MX1 tabulu vareeja tachu pavilkt liidz 6 vietai kuraa atrodas Tanels Leoks...
pashlaik Eiropaa reaalu pretinieku Cairoli nav , redzeesim kaa shim ies naacijaas pret amerikaanjiem
Pavilka liidz 9.v. jo tur arii viens kaiminjs