Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Banjaja krīt, uzvaru "MotoGP" posmā pēdējā aplī izkārto Bastianīni

Juris Grīns
Juris Grīns

Banjaja krīt, uzvaru "MotoGP" posmā pēdējā aplī izkārto Bastianīni
Enea Bastianīni. Foto: Motorsport.com

"Ducati" rūpnīcas komandas braucējs Enea Bastianīni "MotoGP" čempionāta 14. posma sacensību pēdējā aplī Misano trasē ar bīstamu manevru apdzina ilgi vadībā braukušo Horhi Martinu un guva uzvaru. Vēl pirms tam no trešās pozīcijas krita sākotnējais līderis Frančesko Banjaja, ļaujot Martinam izveidot pārsvaru sezonas kopvērtējumā.

Martinam padevās labs starts no otrās pozīcijas, un spānis jau bija nonācis priekšā Banjajam, taču pirmajā līkumā izbrauca par tālu ārmalā, kā rezultātā kvalifikācijas uzvarētājs atguva zaudēto pirmo vietu. Martins iekārtojās otrajā, aiz viņiem trešo pozīciju noturēja Bastianīni, sekoja Breds Binders un Pedro Akosta, kamēr Marks Markess jau pirmajā aplī no septītās vietas pacēlās uz sesto. Viņš kvalifikācijā bija piedzīvojis kritienu.

Jau otrajā aplī kritienu piedzīvoja Binders, kas ļāva Akostam tikt ceturtajā vietā, bet Markesam - piektajā.

Martins tikmēr cieši sekoja līderim un trešajā aplī jau uzbruka, vienā no epizodēm abiem sāncenšiem sakrustojot trajektorijas. "Pramac Ducati" komandas sportists bija neatlaidīgs un ceturtajā aplī savu darāmo paveica, astotajā līkumā pārņemot vadību. Piektajā aplī Banjajam garām aizbrauca arī komandas biedrs Bastianīni, kurš pirms tam abiem līderiem bija cieši sekojis.

Martins uzreiz izveidoja drošu atstatumu no sekotājiem, tomēr Bastianīni dažu apļu laikā viņu panāca un jau atradās cieši aizmugurē. Mēģinājumi apdzīt nesekoja un pēc tam vicelīderis nedaudz atkāpās.

Desmitajā aplī krita Akosta, kurš pirms tam kādu brīdi brauca netālu aiz Banjajas, vienā no epizodēm spējot "savākt" motociklu, kad līkumā izslīdēja aizmugurējais rats.

Banjaja ilgstoši brauca drošā trešajā pozīcijā, nepilnas divas sekundes aiz priekšā esošā konkurenta un vairākas sekundes priekšā tuvākajam sekotājam, kad septiņus apļus pirms finiša piedzīvoja kritienu. Zaudēts samērā drošs pjedestāls un ļoti svarīgi punkti kopvērtējumā. Pirms šīs sacīkstes viņš bija tikai četrus punktus aiz līdera Martina.

Bastianīni atkal bija nokļuvis ļoti tuvu Martinam un vairāku apļu garumā lūkoja pēc iespējas apdzīt. Pēdējā aplī itālis ar riskantu manevru "ielēca" līderim blakus un tika priekšā, liekot Martinam arī izbraukt no trases. Martins finišēja otrais, bet trešajā vietā, pēc konkurentu kritieniem, finišēja iepriekšējo divu posmu uzvarētājs Markess, kuru Marko Bedzeki īsti nespēja apdraudēt, paliekot ceturtajā vietā. Pirmo piecinieku noslēdza Franko Morbidelli, bet "Ducati" motocikliem pirmās piecas pozīcijas šajā sacīkstē.

Banjaja tagad 24 punktus zaudē līderim Martinam. Līdz "MotoGP" sezonas beigām atlikuši vēl seši posmi. Nākamais jau pēc nedēļas, 29. septembrī, norisināsies Indonēzijā, Mandalikas ielu trasē.

Sacensību rezultāti:

Izmantotie resursi:
www.f1.lv