Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Jānis Reišulis aizcīnās līdz uzvarai EMX125 sacensībās Francijā

Jānis Reišulis aizcīnās līdz uzvarai EMX125 sacensībās Francijā
Jānis Mārtiņš Reišulis. Foto: KDW Pictures

Eiropas motokrosa čempionāta EMX125 klases ceturtajā posmā Francijā otrajā braucienā uzvaru izcīnījis Jānis Mārtiņš Reišulis. Posma summā uzvarēja mājinieks Matiss Valāns, bet Reišulis sasniedza godalgoto otro vietu, saglabājot līdera godu sezonas kopvērtējumā.

Sākotnēji vadībā nonāca Simone Mansini, kuram sekoja Maksimilians Verners un Valāns, bet Reišulis pēc slikta starta ātri vien nokļuva ceturtajā pozīcijā. Drīz Mansini atkrita uz uz ceturto vietu, Verneram pārņemot līderpozīciju, pēc tam viņam uzbruka Valāns, nokļūstot vadībā. Arī Reišulim izdevās apdzīt Verneru un tikt jau otrajā vietā.

Starp abiem pirmajās pozīcijās esošajiem sportistiem sākās spraiga cīņa. Sestajā aplī Reišulis līkumā apdzina mājinieku, kuram vietējie līdzjutēji skaļi juta līdzi. Latviešu sportists finišēja kā uzvarētājs, un tas viņam ir jau piektais panākums šosezon aizvadītajos astoņos braucienos. Valāns palika otrais, zaudējot 14 sekundes, bet Verners finišēja trešais.

Dienu iepriekš pirmajā braucienā Reišulis krita, tobrīd atrodoties pārliecinošā vadībā. Motociklam tika priekšējo bremžu svira, kas ietekmēja turpmāko braukšanu. Vēlāk cīņas karstumā ar vienu no sāncenšiem sekoja vēl viens kritiens, taču finišs tika sasniegts sestajā vietā.

Šī posma summā Jānis Mārtiņš guvis otro vietu, bet uzvaru divu braucienu kopvērtējumā izcīnīja francūzis Valāns, kurš vakar finišēja pirmais. Trešais šajā posmā Verners.

Sezonas kopvērtējumā Reišulis tagad 14 punktus priekšā Valānam, bet jau 37 punktus zaudē Verners.

EMX125 klasē piektais posms norisināsies 3. un 4. jūnijā Latvijā, Ķeguma trasē. Tāpat Latvijā risināsies arī EMX250 klases piektā posma sacensības, kurās viens no līderiem ir Kārlis Alberts Reišulis. Kopvērtējumā viņš pašlaik sestajā vietā. Brāļiem starts savu skatītāju priekšā.

Pilni rezultāti: https://results.mxgp.com/mxgp/stand...


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").