Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Mārcis Pēterkops

Silverstonā uzvar Lorenso

Silverstonā uzvar Lorenso
Sacīkšu uzvarētājs Horhe Lorenso
Foto: AP/Scanpix

Moto GP Lielbritānijas sacīkstēs pārliecinošu uzvaru izcīnīja "Yamaha" pilots Horhe Lorenso. Otrajā vietā ierindojās Andrea Dovicioso ("Honda") , bet trešo goda pjedestāla pakāpienu aizņēma Bens Spaiss ("Yamaha Tech 3").

Pirms sacīkstēm kļuva zināms, ka tajās piedalīsies viens no galvenajiem favorītiem vakardienas kvalifikācijā avāriju piedzīvojušais Dani Pedrosa, savukārt uz starta neizgāja svētdienas rīta testos traumu guvušais Hiroši Aojama. Bez Pedrosas par galvenajiem pretendentiem uz uzvaru Silverstonā tika dēvēts čempionāta līderis, no pirmās pozīcijas startējušais Lorenso, Pedrosas komandas biedrs Dovicioso un eksčempions, svētdienas iesildīšanās braucienu ātrākais pilots Keisijs Stouners. Lielisks sniegums tika gaidīts no francūža Rendija De Punjē, kurš sacīkstes sāka no otrās pozīcijas.

Startā ļoti aukstasinīgi brauca Lorenso, un ”Yamaha” pilotam izdevās saglabāt pirmo pozīciju. Ļoti veiksmīgs bija ”Honda” pārstāvis Dovicioso, kurš no ceturtās vietas spēja uzlēkt līdz otrajai, līdz ar to uz leju atkrita De Punjē un Pedrosa. Tikmēr Stouneram neizdevās attaisnot ”Ducati” fanu cerības, jo austrālietis no sestās vietas sacīkšu sākumā noslīdēja uz astoto.

Pamazām pirmajā vietā esošais spāņu braucējs atrāvās no tuvākajiem sekotājiem, tai pašā laikā izvērtās aizraujoša cīņa par otro vietu. De Punjē mēģināja neatpalikt no priekšā braucošā ”Honda” pilota, un turpmākajos apļos bija skatāmi vairāki apdzīšanas manevri. Pirmajam trijniekam nespēja turēties līdzi Pedrosa, un ceturto vietu spānis atdeva Nikijam Haidenam. "Honda" pilotam drīz tuvojās arī Bens Spaiss, un arī viņu sacīkšu favorīts nespēja noturēt aiz muguras. Dažus apļus vēlāk arī Marko Simončelli apdzina Pedrosu, un līdzšinējais pilotu kopvērtējuma vicelīderis nokrita uz septīto pozīciju, kuru viņam nedaudz vēlāk atņēma Stouners. Austrālietis turpināja kāpt augstāk, un atguva kvalifikācijā izcīnīto sesto pozīciju.

Tikmēr pirmajā vietā riņķoja Lorenso, aiz viņa astoņas sekundes atpalika Dovicioso, De Punjē un Haidens, kuri turpināja aktīvi cīnīties par atlikušajiem goda pjedestāla pakāpieniem. Francijas līdzjutēju cerības apsīka četrus apļus pirms finiša karogu izkāršanas, kad De Punjē trešo pozīcju atdeva Haidenam, un drīz pēc tam ceturto vietu - Spaisam. Pēc brīža pieredzējušo francūzi apsteidza, un uz piekto vietu pacēlās Stouners.

Pirmajā vietā pārliecinoši finišēja Lorenso, otro vietu droši saglabāja Dovicioso, savukārt par trešo vietu pēdējā aplī izvērtās intriģējoša cīņa. Trešajā vietā esošais Haidens īsi pirms finiša kļūdījās, "Yamah Tech 3" pārstāvis Spaiss iespēju azartiski izmantoja, un atņēma savam tautietim vietu uz goda pjedestāla.

Pateicoties izcīnītajai uzvarai, 23 gadus vecais Horhe Lorenso vēl vairāk nostiprinājies pilotu kopvērtējuma galvgalī. Tuvāko sekotāju Andrea Dovicioso spānis apsteidz par 37 punktiem. Līdz sezonas beigām palikuši 12 posmi, taču jāņem vērā fakts, ka no piecām aizvadītajām sacīkstēm Lorenso uzvarējis trijās, bet atlikušajās - izcīnījis otro pozīciju. Ja "Yamaha" pilotam izdosies turpināt sezonu tikpat veiksmīgi kā līdzšinējos posmos, tad 2010. gada čempiona tituls būs ieslīdējis spāņa rokās. Jebkurā gadījumā pilotu kopvērtējuma līderim dzīvi var apgrūtināt "Honda" braucēji Dovicioso un Pedrosa, kā arī spieķi konkurentu riteņos var ielikt tādi piloti kā Spaiss, De Punjē un Edvardss. Iespējams, labākās sezonas sacīkstes vēl tikai priekšā abiem "Ducati" pilotiem Stouneram un Haidenam.

Nākamās Moto GP cīņas tiks aizvadītas pēc nedēļas Nīderlandē.

Lielbritānijas GP rezultāti

VietaPilotsKomandaLaiks
1.Horhe LorensoYamaha Factory41:34.083
2.Andrea DoviciosoHonda HRC+06.743
3.Bens SpaissYamaha Tech 3+07.097
4.Nikijs HaidensDucati MotoGP+07.314
5.Keisijs StounersDucati MotoGP+07.494
6.Rendijs De PunjēHonda LCR+09.055
7.Marko SimončelliHonda Gresini+14.425
8.Dani PedrosaHonda HRC+15.313
9.Kolins EdvardssYamaha Tech 3+27.954
10.Aleikss EspargaroDucati Pramac+42.394
11.Hektors BarberaDucati Aspar+43.365
12.Alvaro BautistaSuzuki MotoGP+43.408
13.Mika KallioDucati Pramac+43.580
Loriss KapirosiSuzuki MotoGPIzstājās
Marko MelandriHonda GresiniIzstājās

Moto GP pilotu kopvērtējums

VietaPilotsKomandaPunkti
1.Horhe LorensoYamaha Factory115
2.Andrea DoviciosoHonda HRC78
3.Dani PedrosaHonda HRC73
4.Valentīno RosiYamaha Factory61
5.Nikijs HaidensDucati MotoGP52
6.Rendijs De PunjēHonda LCR46
7.Bens SpaissYamaha Tech 336
8.Keisijs StounersDucati MotoGP35
9.Marko MelandriHonda Gresini32
10.Marko SimončelliHonda Gresini32
11.Kolins EdvardssYamaha Tech 326
12.Hektors BarberaDucati Aspar24
13.Aleikss EspargaroDucati Pramac22
14.Hiroši AojamaHonda Interwetten18
15.Mika KallioDucati Pramac15
16.Loriss KapirosiSuzuki MotoGP13
17.Alvaro BautistaSuzuki MotoGP12

, 2010-06-20 16:31, pirms 14 gadiem
Čempions gadrīz jau zināms
, 2010-06-20 17:22, pirms 14 gadiem
Benas Spaisam lieliska gonka, 3 vietu izrāvā Haydenam pēdējā aplī... debitants... Žēl , ka debitanti nedrīkst braukt rūpnīcas komandā.. būtu Yamaha aizvietojusi ar Spaissu salūzušo Rossi, nevis Edwardsu, kā gaidāms...
, 2010-06-20 20:43, pirms 14 gadiem
Pārliecinošs brauciens, pelnīts panākums Čempiona noskaidrošana paliek praktiski par formalitāti
Foto: msport.ee

Treniņa laikā Pērnavā gājis bojā Latvijas motosportists Juris Apinis

LETA. Pērnavā sestdien treniņbrauciena laikā gājis bojā Latvijas motosportists Juris Apinis, informē Igaunijas Motosporta federācija.
Foto: FIM

Laikapstākļu dēļ atceltas blakusvāģu motokrosa PČ kvalifikācijas sacīkstes

Šodien Čehijā, Kramolinas trasē bija paredzēts aizvadīt pasaules čempionāta blakusvāģu motokrosā ceturtā posma kvalifikācijas sacensības, tomēr laikapstākļi ieviesuši korekcijas.
Foto: mxgp.com

Latvijā norisināsies "MXGP Akadēmija" jaunajiem motosporta talantiem

"MXGP Akadēmijas" apmācību treniņu kurss notiks pasaules čempionāta motokrosā sacensību laikā, no 7. līdz 9. jūnijam Latvijā, Ķegumā mototrasē "Zelta Zirgs".