Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Martins saņem sodu, Markess krīt, Banjaja izcīna uzvaru sprintā

Juris Grīns
Juris Grīns

Martins saņem sodu, Markess krīt, Banjaja izcīna uzvaru sprintā
Foto: motogp.com

"Ducati" rūpnīcas komandas braucējs Frančesko Banjaja šodien izcīnīja uzvaru Austrijas "MotoGP" posma sprinta sacensībās, kamēr Horhe Martins saņēma sodu par līkuma noīsināšanu, bet Marks Markess piedzīvoja kritienu, atrodoties ceļā uz pjedestālu.

Banjaja "Red Bull Ring" trasē startēja no pirmās pozīcijas, bet startā pārņēma vadību. "Pramac Ducati" vienību pārstāvošajam Martinam vajadzēja vien dažus līkumus, lai izvirzītos vadībā un abu čempionāta pirmajās pozīcijās esošo sportistu starpā varēja sākties spraigs duelis.

Otrajā aplī Martins pieļāva kļūdu, noīsinot otro līkumu. Lai gan viņš piebremzēja, tiesneši nosprieda, ka braucējs neatkāpās vienu sekundi aiz Banjajas, ko šādos gadījumos nosaka noteikumi, kā rezultātā piešķīra "long lap" sodu. Pēc tam Banjaja aizbrauca pretī uzvarai, kamēr Martins finišēja nepilnas piecas sekundes aizmugurē.

Šīs sezonas kritienu statistikas līderis Marks Markess bija ceļā uz trešo vietu, bet četrus apļus pirms finiša krita. Rezultātā pie trešās vietas tika "Aprilia" pārstāvis Aleišs Espargaro, bet pirmo piecinieku noslēdza Enea Bastianīni un Džeks Millers.

Pēc šīm sacensībām "MotoGP" kopvērtējumā Banjajam un Martinam ir vienāds punktu skaits.

"Grand Prix" sacīkste tiks aizvadīta svētdien, tās sākums plkst. 15:00 pēc Latvijas laika.

Sprinta rezultāti:

Kopvērtējums:

     [+] [-]

, 2024-08-18 02:11, pirms mēneša
Juri, respektēju Tavas zināšanas auto/moto sportā, bet šis ir murgs. Peko startēja otrais aiz Martina, startā pārņēma vadību. Tālāk Martins apdzina, Peko pēc pāris līkumiem uz bremzēm paņēma, jo Martins nokļūdījās un "paņēma šortkatu". Tālāk Martinam LLP, Markezs droši brauca otrajā vietā, bet sajuta, ka grib dzīties pakaļ Peko un kļūdījās.