Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Visas komandas paziņojušas sastāvus dalībai Nāciju motokrosā

Juris Grīns
Juris Grīns

Visas komandas paziņojušas sastāvus dalībai Nāciju motokrosā
Foto: mxgp.com

Noskaidrojušies visu valstu komandu sastāvi, kas oktobrī Francijā stāsies uz starta ikgadējā pasaules Nāciju kausā solo motokrosā. Kā pēdējā savus braucējus paziņojusi pērnā gada čempionvienība ASV.

Pirms gada Nāciju kausa izcīņa norisinājās ASV un uzvaru sacensībās guva mājinieki - toreiz vienību pārstāvēja Eli Tomaks, Džastins Kūpers un Čeiss Sekstons. Šogad nebija skaidrības, vai komanda vispār startēs, taču šonedēļ tomēr ASV dalību apstiprināja, sastāvā iekļaujot Āronu Plesingeru, RJ Hempšīru un Kristianu Kreigu.

Ar ļoti spēcīgu sastāvu Nāciju motokrosā startēs Francija, kas no 2015. līdz 2018. gadam šajās sacīkstēs guva četras uzvaras pēc kārtas. Trīs no šīm uzvarām palīdzēja izcīnīt Romēns Fevrs. Šī brīža MXGP vicelīderis komandas sastāvā arī šogad, bet nest Francijas vārdu viņam palīdzēs Maksims Reno un Amerikā startējošais Toms Vialle.

Nīderandes komandai būs jāiztiek bez Džefrijs Herlingsa, kuru šogad nomoka savainojumi. Sastāvā brauks Kalvins Vlānderens, Kajs de Volfs un Glens Koldenhofs.

Latvijas komandā uz starta izies gan mūsu šī brīža vienīgais MXGP braucējs Pauls Jonass, gan Eiropas čempionātā augstus rezultātus rādošie Jānis Mārtiņš Reišulis, kurš tuvojas EMX125 titulam, un Kārlis Alberts Reišulis.

Nāciju motokross no 6. līdz 8. oktobrim norisināsies Francijā, Ernē trasē. Šeit bija plānotas jau 2020. gada sacensības, taču toreiz tās nenotika "Covid-19" dēļ.

Nāciju motokrosa dalībnieku saraksts:

     [+] [-]

, 2023-09-16 15:50, pirms 8 mēnešiem
Leoks ar vēl mauks igauņiem. Spēks vēl pietiek, tas labi.