Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonass izcīna devīto vietu MXGP kvalifikācijas sacensībās

Juris Grīns
Juris Grīns

Jonass izcīna devīto vietu MXGP kvalifikācijas sacensībās
Pauls Jonass. Foto: Facebook.com/paulsjonass41

Ar izcīnītu devīto vietu pasaules motokrosa čempionāta priekšpēdējā posma kvalifikācijas sacīksti Itālijā, Madžioras trasē noslēdzis Pauls Jonass. Par uzvarētāju kļuva mājinieks Alberto Forato.

Startu izcēla čempionāta līderis Horhe Prado, bet Forato sākotnēji ieņēma otro vietu. Par prieku vietējiem faniem, "SM Action KTM" komandu pārstāvošais Forato spēja apdzīt sāncensi un nokļuva vadībā. Līdz otrajai vietai bija aizcīnījies Tims Gajsers, taču turpinājumā krita un zaudēja vairākas pozīcijas. Prado atgriezās otrajā vietā un viņam nācās krietni nopūlēties, lai nepalaistu garām Romēnu Fevru.

Forato izdevās noturēt vadību un uzvarēt ar nepilnu sešu sekunžu pārsvaru. Sportistam šī ir pirmā uzvara MXGP sacensībās. Prado finišēja otrais, tā arī neļaujot Fevram tikt garām. Savukārt Gajsers beigās palika ceturtais, finišējot priekšā Rubenam Fernandesam.

Jonass sacensību sākumā turējās desmitajā pozīcijā, piektajā aplī apdzina Ivo Montičelli un pacēlās uz devīto vietu, kurā arī ļoti stabili finišēja.

Neveiksmīgs sākums padevās Maksimam Reno, kurš kļūdījās un atkrita uz beigām, drīz vien izstājoties.

MX2 klasē kvalifikācijas sacīkstē pirmais bija "GasGas" komandas braucējs Simons Langenfelders, aiz kura ierindojās Jago Gērtss un Lukass Kūnens. Sezonas līderis Andreā Adamo bija ceturtais.

Finālbraucieni norisināsies svētdien. MXGP klasē to sākums plkst. 14:15 un 16:10.