Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Marks Markess - "MotoGP" kritienu statistikas līderis

Juris Grīns
Juris Grīns

Marks Markess - "MotoGP" kritienu statistikas līderis
Marks Markess. Foto: Motorsport.com

Marks Markess ir ne vien titulētākais "MotoGP" čempionāta šī brīža dalībnieks, bet arī braucējs, kurš gan šajā, gan vairākās iepriekšējās sezonās piedzīvojis visvairāk kritienus.

Iepriekšējos gados Markess startēja ar konkurēt nespējīgo "Honda" rūpnīcas motociklu. Mēģinājumi no tā izspiest maksimumu varētu labi izskaidrot, kādēļ gan 2021., gan 2023. gadā viņš piedzīvojis visvairāk kritienus.

Šosezon Markess pārsēdās uz "Ducati" motocikla, pievienojoties "Gresini" komandai. Rezultāti strauji uzlabojās un dažbrīd jau šķita, ka spānis ir gatavs cīnīties par septīto titulu "MotoGP" kategorijā. Pašlaik viņš ir ceturtais kopvērtējumā, bet izredzes uz pirmo vietu vairs tik labas neizskatās.

Sezona ir vidū un aizvadīto desmit posmu laikā, vērtējot visas oficiālās sesijas, Marks Markess ir tas braucējs, kurš piedzīvojis visvairāk kritienus - 15. Ar 12 kritieniem otro vietu dala sezonas debitants Pedro Akosta un Breds Binders. Salīdzinoši, sezonas līderis Horhe Martins kritis septiņas reizes, bet vicelīderis Frančesko Bagnaija - piecreiz.

Pagājušajā gadā Markess sezonas laikā krita pat 29 reizes, arī 2021. gadā ar 22 kritieniem bija "līderis". 2022. gadā šajā neglaimojošajā statistikā viņu "pārspēja" Marko Bedzeki un brālis Alekss Markess.

"MotoGP" braucēju kritieni šajā un iepriekšējās sezonās:

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-08-14 22:41, pirms mēneša
Nu visu saliks pa plauktiem nākošā sezona - tā parādīs ir viņš vēl spējīgs pa titulu maukt vai nē.

     [+] [-]

, 2024-08-14 23:04, pirms mēneša
Nu, ja lielākā daļa pat vēl nebrauca ar moci, kad Markess titulus cēla, nav ko brīnīties, ka puisim grūti piēnemt karjeras lejupslīdi un gribas braukt uz riska robežas kā jaunībā, salīdzinoši daudz viņš riskē un patiesībā ir viens no retajiem, kapēc vēl vispār GP ir skatāms...
Tāds Bagnaja šķiet vispār pa sezonu labi, ja vienu riskantu manevru izpilda, jaunības iespaidā Akosta ir vēl pozitīvi agresīvs, atzīmējot tieši pozitīvi, pretstatā kāds bija GP Darins Binders