Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Brno kvalifikācijā ātrākais Pedrosa, Rosi piedzīvo kritienu

Mārcis Pēterkops
Mārcis Pēterkops

Brno kvalifikācijā ātrākais Pedrosa, Rosi piedzīvo kritienu
Dani Pedrosa ("Honda")
Foto: AP/Scanpix

MotoGP Čehijas Lielās balvas sācīkstēs no pirmās vietas startēs Dani Pedrosa no "Honda". Otro vietu kvalifikācijā izcīnīja "Yamaha Tech 3" pārstāvis Bens Spaiss, bet trešais ātrākais izrādījās "Yamaha" pilots Horhe Lorenso. Pēdējās minūtēs "Yamaha" pārstāvji izcēlās ar iespaidīgām avārijām - Lorenso ietriecās riepu sienā, bet Rosi nespēja savaldīt motociklu un krita.

Par galvenajiem pretendentiem uz pirmo starta vietu tika uzskatīts piektdienas treniņu ātrākais pilots, čempionāta līderis Lorenso un sestdienas sesijas uzvarētājs, kopvērtējuma otrās vietas īpašnieks Pedrosa. Brno treniņbraucienos abi spāņi bija pārliecinoši ātrākie, nelielu konkurenci duetam spēja sastādīt vien seškārtējais čempions Valentino Rosi, Andrea Dovicioso un Keisijs Stouners. Vakardienas sesijā lielas avārijas izpalika, savukārt šorīt veiksme ne visiem bija sabiedrotā – ”Honda” motociklu nespēja savaldīt Vācijā traumu guvušais Rendijs De Punjē, bet ar izlidošanu trešajā līkumā izcēlās Alvaro Bautista. De Punjē jaunas traumas neguva, bet ”Suzuki” pārstāvis Bautista izlēma pārtraukt dalību Čehijas posmā. Rentgena uzņēmumos atklājās, ka spāņa ekstremitātes ir veselas, un pastāv iespēja, ka šīgada debitants būs atrodams rītdienas starta līnijā.

Cīņa par Čehijas pole position iesākās ar Marko Simončelli kritienu. Negadījums nebija nopietns, un itālis varēja turpināt riņķojumus. 13. sesijas minūtē ātrāko apļa laiku uzrādīja Lorenso, nepilnas 20 minūtes vēlāk pirmo vietu ”Yamaha” pilotam bija atņēmis Pedrosa. Kopvērtējuma līderis izmisīgi centās apsteigt savu tautieti, taču visi mēģinājumi beidzās nesekmīgi. Negaidīti cīņā par uzvaru iesaistījās ”Yamaha Tech 3” pārstāvis, amerikānis Bens Spaiss. Tiesa, Silverstonas posma trešās vietas ieguvēju uz leju drīz nobīdīja Pedrosa.

Līdz finiša karogu izkāršanai bija atlikušas desmit minūtes, un spānis turpināja ļoti pārliecinošus lidojošos apļus, vēl vairāk nostiprinot savas līderpozīcijas. Pēdējos brīžos, mēģinot izcīnīt labāku starta pozīciju, braucēji izcēlās ar lielu pārgalvību, kas dažbrīd beidzās bēdīgi. Vispirms kritienu piedzīvoja Hektors Barbera, bet pēc minūtes riepu sienā kvalifikācija noslēdzās favorītam Lorenso. Spānis avārijā necieta, tomēr ar to cerības par pirmo pozīciju bija beigušās. ”Yamaha” likstas ar to nebija beigušās – pēc brīža iespaidīgu kritienu piedzīvoja arī veselību sadziedējušais Rosi. Par laimi, titulētais itālis tika cauri vien ar pāris nobrāzumiem. Pēdējā brīdī Pedrosa par katru cenu centās uzrādīt labāko rezultātu, un ”Honda” pilota mērķtiecība attaisnojās – spānis apsteidza Spaisu, un varēja justies apmierināts par pirmo starta vietu rītdienas sacīkstēs.

Šodien Pedrosa izcēlās ar lielu ātrumu un neatlaidību, kas vainagojās ar uzvaru kvalifikācijā. Tāpat, lieliski savu darbu paveica Spaiss, kuram izdevās aizsniegties līdz otrajai starta vietai. Sestdienu par neveiksmīgu var uzskatīt "Yamaha" komanda, no kuriem tikai Lorenso iekļuva labāko trijniekā. Pirms gada Brno finiša karogus pirmais ieraudzīja Rosi, otrais finišēja Pedrosa, bet Lorenso izstājās. Jebkurā gadījumā sacīkstēs var izvērsties visdažādākie scenāriji, un nebūs nekas pārsteidzošs, ja rīt uz goda pjedestāla pirmais trijnieks krietni atšķirsies no šīsdienas galvgaļa.

Čehijas kvalifikācijas rezultāti

VietaPilotsKomandaLaiks
1.Dani PedrosaHonda HRC1:56.508
2.Bens SpaissYamaha Tech 3+00.338
3.Horhe LorensoYamaha Factory+00.357
4.Keisijs StounersDucati MotoGP+00.360
5.Valentino RosiYamaha Factory+00.551
6.Andrea DoviciosoHonda HRC+00.609
7.Kolins EdvardssYamaha Tech 3+00.714
8.Nikijs HaidensDucati MotoGP+01.127
9.Hektors BarberaDucati Aspar+01.452
10.Loriss KapirosiSuzuki MotoGP+01.473
11.Rendijs De PunjēHonda LCR+01.581
12.Marko SimončelliHonda Gresini+01.661
13.Mika KallioDucati Pramac+01.674
14.Marko MelandriHonda Gresini+01.922
15.Alekss De AngelisHonda Interwetten+02.014
16.Aleikss EspargaroDucati Pramac+02.192
17.Alvaro BautistaSuzuki MotoGPNestartēja

Rītdienas sacīkstēm starts tiks dots plkst. 15.

Slēpts komentārs: Ahmeds
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2010-08-14 17:23, pirms 14 gadiem
Ugly-Moceklis 04 rakstīja: Es arī piedzīvoju kritienu ar BMX kāpēc to neraksta avīzēs??
jo tu neesi nekas salīdzinājumā ar Rossi,tik neapvainojies

  +2 [+] [-]

, 2010-08-15 00:53, pirms 14 gadiem
Ugly-Moceklis 04 rakstīja: Es arī piedzīvoju kritienu ar BMX kāpēc to neraksta avīzēs??
kas ir bmx?D

     [+] [-]

, 2010-08-15 10:17, pirms 14 gadiem
Ahmeds rakstīja: nu baigais kritiens!smiekli nāk
Neaizmirsti ka vali tiko nesen bij lausta kāja !!!!!!!!