Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"MotoGP" sprinta sacīkstē Francijā uzvar spāņu braucējs Martins

Juris Grīns
Juris Grīns

"MotoGP" sprinta sacīkstē Francijā uzvar spāņu braucējs Martins
Horhe Martins. Foto: Motorsport.com

Spāņu motosportists Horhe Martins no "Pramac Ducati" komandas izcīnījis uzvaru "MotoGP" sezonas piektā posma sprinta sacīkstē Francijā, Lemānas trasē. Tā viņam ir pirmā uzvara šosezon.

No pirmās pozīcijas startēja čempionāta līderis Frančesko Banjaja, tomēr Martins ceturtajā aplī "Ducati" rūpnīcas braucēju apdzina, uzreiz spējot izveidot nelielu pārsvaru. Kopumā bija jāveic 13 apļi.

Kamēr Banjaja bija aizņemts cīnoties ar Marku Markesu, Martins izmantoja izdevību, lai nostiprinātos vadībā un galu galā arī finišēja visiem priekšā. KTM komandas pārstāvis Breds Binders finišēja nepilnas divas sekundes aiz viņa, sacensību laikā apdzenot gan Markesu, gan Banjaju.

Markess piedzīvoja atgriešanos pēc vairāku posmu izlaišanas, startēja no otrās pozīcijas, bet jau startā atkrita uz ceturto vietu. Banjajam izdevās noturēt trešo vietu, bet Markess finišēja piektais, piekāpjoties arī Lukam Marini.

Pēc starta trešajā pozīcijā atradās Džeks Millers, taču jau otrajā aplī viņš nesavaldīja motocikla priekšu un krita. Tikmēr desmitajā aplī kritienu piedzīvoja Fabio Kvartararo, kurš tobrīd ieņēma astoto pozīciju.

Sprinta sacīkstes rezultāti:

     [+] [-]

, 2023-05-13 19:27, pirms gada
Nu starp Marinu un Martinu ir tikai viena atšķirība

     [+] [-]

, 2023-05-13 19:59, pirms gada
Itāli par spāni nosaukt, tur ir naids trīs paaudzēs.