Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Nīderlandes čempionāta pirmais posms ar latviešu līdzdalību

Andrejs Siliņš

Nīderlandes čempionāta pirmais posms ar latviešu līdzdalību
Foto: Latvia Elkšņi Honda komanda

Šodien Nīderlandes pilsētā Gemertā iesākās šīs valsts nacionālais čempionāts, kurā piedalījās arī trīs mūsu komandas sportisti - Mihail Cociu un Roberts Justs MX2 klasē, bet Augusts Justs MX1 klasē. Varētu teikt, ka līdz ar šīm sacensībām visiem trīs sportistiem sezona ir sākusies pavisam nopietni, jo nav noslēpums, ka jau vairākus gadus brāļiem Justiem liela daļa no viņu atbalstītājiem nāk tieši no Nīderlandes un līdz ar to arī šis čempionāts priekš viņiem ir ļoti svarīgs.

Pagalam neveiksmīgi šīs sacīkstes iesākās Moldāvijas braucējam, kuram tā arī neizdevās uzrādīt pietiekami ātru apļa laiku un kvalificēties sacīkstēm, samierinoties ar skatītāja lomu šajās brīvdienās.

MX2 klasē kvalifikācija ne pārāk veiksmīgi padevās Robertam, taču galvenajiem startiem kvalificēties izdevās uzrādot 28. apļa laiku.

Pirmajā braucienā pēc diezgan viduvēja starta Robertam izdevās apsteigt vairākus priekšā braucošos sportistus un finiša rūtaino karogu šķērsot 23. vietā.

Otrais brauciens iesākās jau labāk, taču kritiens pašā pirmajā aplī Robi atsvieda uz 35. vietu, kas nozīmēja, ka atkal jācīnās no pašām beigām. Šajā braucienā braukšana gāja jau nedaudz labāk, izdevās uzrādīt vienādus un ātrus apļa laikus, un ar katru apli arī uzlabot savas pozīcijas. Diemžēl līdz pirmajam divdesmitniekam tikt neizdevās, un finišā atkal 23. vieta.

MX1 klasē dalībnieku sastāvs bija diezgan vērā ņemams, jo uz sacīkstēm bija ieradušies vairāki pasaules čempionāta top braucēji, kas sacensības padarīja tikai interesantākas skatītājiem. Augustam kvalifikācija padevās līdzīgi kā brālim un uzrādot 27. ātrāko apļa laiku tika nodrošināta vieta fināla sacensībām.

Pirmais brauciena starts un Augusts pirmo apli nobrauc septiņpadsmitajā vietā, braucienam ritot izdodas apsteigt vairākus braucējus, bet diemžēl pēdējos trīs apļos pieļautās kļūdas Augustu Justu no 12. pozīcijas atmet uz 17. vietu, kurā arī izdodas finišēt. Jāpiezīmē fakts, ka 18. vietā finišēja Steve Ramon, kurš piedzīvoja vairākus kritienus.

Otrais brauciens priekš Augusta iesākās diezgan līdzīgi, taču tā turpinājums pagāja diezgan raibi. Vienā no trases elementiem piedzīvojot pamatīgu kritienu Justs tiek atbīdīts uz 30. vietu. Pēc kritiena ātrums vairāk jau nav tas, kas iepriekš, un tādā vidējā tempā tiek riņķots līdz finišam, un tas tiek sasniegts 26. vietā.
Kopvērtējumā pirmajā Nīderlandes čempionāta posmā Augustam Justam 24. vieta.

Nākamais Nīderlandes čempionāts jau pēc nedēļas, kurā piedalīsies arī visi trīs mūsu komandas braucēji.

Rezultāti

MX2 klase

1. Harri Kullas
2. Jeffrey Herlings
3. Jordi Tixier
4. Jeremy Van Horebeek
5. Joel Roelants
6. Michael Van Wezel
7. Erik Eggens
8. Mike Kras
9. Nikolaj Larsen
10. Petar Petrov

MX1 klase

1. Ken De Dycker
2. Kevin Strijbos
3. Bas Verhoeven
4. Herjan Brakke
5. Kevin Wouts
6. Steve Ramon
7. Kristof Salaets
8. Yentel Martens
9. Antti Pyrhonen
10. Rob van Vijfeijken

Informāciju sagatavoja
Fīlips Kempelis