Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Šveices MXGP posmā Jonass izstājas abos braucienos

Juris Grīns
Juris Grīns

Šveices MXGP posmā Jonass izstājas abos braucienos
Foto: mxgp.com

Šveicē notikušais pasaules motokrosa čempionāta trešais posms MXGP klasē neveiksmīgs izvērsies Paulam Jonasam, kurš finišu nesasniedza nevienā no finālbraucieniem. Uzvaru guva franču motosportists Maksims Reno.

Frauenfeldes trasē kvalifikācijā Jonass ierindojās 17. pozīcijā, bet pirmdien notikušie finālbraucieni bija pagalam neveiksmīgi.

Pirmajā braucienā jau sākumā latviešu sportista priekšā krita viens no konkurentiem, Jonass nespēja izvairīties no sadursmes, kā rezultātā "Honda" motociklam tika bojāts bremžu disks un nācās izstāties.

Otrajā braucienā "Standing Construct" komandas pārstāvis bija ielauzies pirmajā desmitniekā, taču piedzīvoja pamatīgu kritienu un astotajā aplī izstājās. Šveices posma finālbraucienos Jonass līdz ar to punktus neizcīnīja un summā palika 37. vietā.

"GasGas" komandas braucējs Horhe Prado kļuva par pirmās sacīkstes uzvarētāju, par sešām sekundēm pārspējot Maksimu Reno, kamēr trešais finišēja Romēns Fevrs. Otrajā braucienā labākais bija Reno, Fevrs šoreiz otrais, bet Prado trešais.

Līdz ar to posmā MXGP ieskaitē uzvaru guva "Yamaha" komandas sportists Reno, Prado ieņēma otro, savukārt "Kawasaki" braucējs Fevrs - trešo vietu.

MX2 klasē Tibo Benistāns pirmajā braucienā bija ceturtais, bet otrajā finišēja visiem priekšā, līdz ar ko "Yamaha" pārstāvis uzvarējis posmā. Aiz viņa ierindojās Andreā Adamo un Kajs de Volfs, bet pirmā brauciena uzvarētājs Roans van de Mūsdijks summā palika uzreiz aiz "Top 3". Čempionāta līderis Jago Gērtss šoreiz sasniedza piekto vietu.

Pasaules čempionāta ceturtais posms jau šīs nedēļas beigās, 15. un 16. aprīlī, norisināsies Itālijā, Pjetramuratā.

  +4 [+] [-]

, 2023-04-10 19:57, pirms gada
Jā. Nesanāk Jobasam braukt. Tad mocis vainīgs, tad konkurenti tad vēl kaut kas. Paliek smieklīgi klausīties tos regulāros attaisnojumus par paša kļūdām. Amatierisms.
Baigais pārsteigums par Bogera nevarīgumu. Un herlingu. Liekas ka pilnīgi citi braucēji. Bet vismaz viņi finišē.

     [+] [-]

, 2023-04-10 20:14, pirms gada
Pauls ir atpakaļ vecajās sliedēs.

     [+] [-]

, 2023-04-10 20:21, pirms gada
Nekā iepriecinoša.

     [+] [-]

, 2023-04-10 20:29, pirms gada
Kaut kas Paulam traucē.... Biežāk nekā gribētos.

     [+] [-]

, 2023-04-10 20:46, pirms gada
Šitas bija labs posms .Bija prieks skatīties ,barjera pilna beidzot !

     [+] [-]

, 2023-04-10 21:17, pirms gada
Rezultāti rāda, ka Honda nav konkurētspējīgs mocis, šobrīd.

     [+] [-]

, 2023-04-10 21:18, pirms gada
Laikam tomēr Paula intervijā teksts par aitām nav bez pamata.

     [+] [-]

, 2023-04-10 22:25, pirms gada
guntis86 rakstīja: Rezultāti rāda, ka Honda nav konkurētspējīgs mocis, šobrīd.
Vajadzēja iet uz Gas Gas, kad vēl ņēma..

     [+] [-]

, 2023-04-10 22:26, pirms gada
Semarter rakstīja: Laikam tomēr Paula intervijā teksts par aitām nav bez pamata.
kas pa interviju ?

  +1 [+] [-]

, 2023-04-10 23:34, pirms gada
raivis77 rakstīja: Vajadzēja iet uz Gas Gas, kad vēl ņēma..
nevajadzēja no KTM iet prom, visticamāk, būtu pavisam cita bilde šobrīd

     [+] [-]

, 2023-04-11 06:36, pirms gada
Fjodors, no KTM bija jāiet prom, jo tajā komandā neizturēja konkurenci. Vietas ir tik, cik ir. Komandu jau Pauls nav mainījis vairākus gadus. Tā komanda, man neizprotamu apsvērumu dēļ, katru gadu maina močus, kas ir nelaimju pamatā. Baida, ka pēc šīs sezonas, ja nesāks braukt top 10 līmenī, nevienam viņš MXGP nebūs vajadzīgs, jo katru gadu iekšā nāk jaunā paaudze, kas ir labāki par Paulu.

     [+] [-]

, 2023-04-11 07:26, pirms gada
guntis86 rakstīja: Fjodors, no KTM bija jāiet prom, jo tajā komandā neizturēja konkurenci. Vietas ir tik, cik ir. Komandu jau Pauls nav mainījis vairākus gadus. Tā komanda, man neizprotamu apsvērumu dēļ, katru gadu maina močus, kas ir nelaimju pamatā. Baida, ka pēc šīs sezonas, ja nesāks braukt top 10 līmenī, nevienam viņš MXGP nebūs vajadzīgs, jo katru gadu iekšā nāk jaunā paaudze, kas ir labāki par Paulu.
Nu skatoties, kas ir svarīgāk, būt pirmajam mazākā komandā vai censties būt pirmajam lielākā. KTM tomēr ir cits līmenis un tur viss no paša atkarīgs. Šobrīd jau pārāk lielu lomu spēlē piķis, kuru komanda skaita, tāpēc ir moču maiņas un pārējais. Bet Paulam gan novēlu šo kaut kā izdzīvot, jo viegli tas galīgi nav, kaut visticamāk ir jāpiekrīt, ka šajos apstākļos īsti neizskatās, ka būtu kaut vai kāds teorētisks variants ar kardinālu karjeras restartu

     [+] [-]

, 2023-04-11 07:48, pirms gada
Neesmu speciālists,bet nekas jau nemainās,vai nu viņam totāli trūkst fiziskā,vai arī pa šiem gadiem vēl joprojām nespēj pielāgoties lielo moču jaudai.

     [+] [-]

, 2023-04-11 10:27, pirms gada
Cilvēks jau nav robots. Katram piemīt pašsaglabāšanās instinkts. Pēc tādiem kritieniem tikai retais mentāli var saņemties.
Atceraties Latvijā bija rallists zvaigzne? Krastiņš, laikam. Puikam bija 15-16 gadi. Visi cēla debesīs, pa TV pārraidēm vazāja... līdz pirmajam kokam (laikam Gulbenē). Viss - dzīvot gribas vairāk kā močīt uz riska robežas.

     [+] [-]

, 2023-04-11 12:14, pirms gada
O_O ... vispār jau Kārkliņš un vispār jau Cēsis ... toreiz atrados vien pāris desmit metrus no tās vietas ... jā, tas toreiz bija šausmīgi

Manuprāt Paulam tur kaut kas aizkulisēs notiekas un ko mēs nezinam ...