Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

2021. gada MXGP vicečempions Febvrs sadziedējis traumu un startēs Vācijas GP

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

2021. gada MXGP vicečempions Febvrs sadziedējis traumu un startēs Vācijas GP
Romēns Febvrs. Foto: mxgp.com

Francijas motosportists Romēns Febvrs paziņojis, ka pēc pirmo desmit MXGP čempionāta posmu izlaišanas viņš šajā nedēļas nogalē atgriezīsies Vācijas ''Grand Prix''. Novembrī sportists Parīžes superkrosa sacensībās piedzīvoja smagu kritienu un traumēja kāju, kam veica operāciju.

2021. gada novembra beigās "Kawasaki" rūpnīcas braucējs Febvrs piedalījās Parīzes superkrosa sacensībās, kur otrajā braucienā centās pārspēt tā brīža līderi Marvinu Muskvinu, bet piedzīvoja smagu kritienu. Traumētajai kājai tika veikta operācija, bet komanda ziņoja, ka sportistam vajadzēs tikai dažas nedēļas atpūsties, pirms viņš varēs turpināt gatavoties jaunajai sezonai. Beigās notika citādāk, motosportistam izlaižot pirmos desmit MXGP sezonas posmus.

Jau šajā nedēļas nogalē Vācijā notiekošajā posmā Febvrs atgriezīsies MXGP čempionātā. Pēdējās gandrīz trīs nedēļas Febvrs atsācis treniņus ar motociklu un tie bijuši pietiekami kvalitatīvi, kas tādējādi ļāvis sportistam atgriezties MXGP apritē. ''Pēdējie mēneši nav bijuši viegli, taču tagad man ir labas ziņas - būšu atpakaļ aiz starta barjeras šajā nedēļas nogalē. Esmu trenējies ar motociklu tikai divas ar pusi nedēļas, taču jūtos ļoti labi, tāpēc esmu gatavs atgriezties. Uz Vāciju dodos bez īpašiem mērķiem, jo neesmu trenējies kopā ar MXGP braucējiem. Neesmu pašā labākajā formā, taču uzskatīju, ka labāk ir atgriezties jau Vācijā, nevis gaidīt Indonēzijas posmu,'' par plānoto atgriešanos teica pats sportists.

Romēns Febvrs 2015. gadā kļuva par MXGP kopvērtējuma uzvarētāju, bet iepriekšējā sezonā francūzis palika otrais, kopvērtējumā zaudējot tikai Džefrijam Hērlingam. MX2 klasē Febvrs 2014. gadā kopvērtējumā finišēja trešais. Šajā sezonā pēc aizvadītiem desmit posmiem kopvērtējuma līderis ir slovēnis Tims Gajsers ar 438 punktiem. Otrais ar 365 punktiem ir Maksīms Reno, bet trešais ar 339 punktiem Džeremijs Zēvers. Pauls Jonass ir astotais ar izcīnītiem 220 punktiem.

Izmantotie resursi:
https://www.tmxnews.co.uk/news/moto...