Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Pauls Jonass: "Kvalifikācijā punktus nedod..."

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Pauls Jonass: "Kvalifikācijā punktus nedod..."
Pauls Jonass pārliecinoši uzvarēja kvalifikācijas braucienā Eiropas junioru čempionāta 3. posmā 125 kub. cm klasē. Svētdien tāpat finālbraucienā!

Eiropas čempionātā motokrosā junioriem 125 kub.cm klasē līderis pēc trim pirmajiem braucieniem (diviem posmiem) Pauls Jonass pārliecinoši uzvarēja kvalifikācijas braucienā sestdien "Zelta zirga" trasē Ķegumā un ieguva pole position pirms čempionāta ceturtā finālbrauciena, kas risināsies svētdien. Tuvāko konkurentu un otrā vietas īpašnieku čempionāta kopvērtējumā holandieti Kelvinu Vlānderenu Jonass apsteidza par 18,1 sekundi. Paulam arī labākais apļa laiks.

Visi līderi kopvērtējumā, izņemot francūzi Nikolā Derkūru (3. vieta kopvērtējumā), kurš finišēja 8. vietā, bija pirmajā sešiniekā. Uzreiz aiz sešinieka - 7. vietā - finišēja Tomass Šileika, bet 13. vietu kvalifikācijā ieņēma Eiropas junioru čempionāta debitants 125 kub.cm klasē Kristers Drevinskis. Atzīstami un cerīgi pirms sacīkšu jeb punktu brauciena svētdien (starts plkst. 10:20).

"Lai cik liels būtu pārsvars kvalifikācijā, punktus par to nedod. Cita lieta, ka ir gūts priekšstats par trasi un par to, ko tajā var konkurenti, tiek iegūta papildus pārliecība," pēc kvalifikācijas brauciena teica Pauls Jonass. "Zini, uz ko jābūt gatavam, ko spēj konkurenti, no kuriem lielākā daļa šeit brauc pirmo reizi. Visi līderi arī bija priekšgalā, izņemot francūzi Derkūru, kurš tomēr labāk jūtas cieta seguma trasēs - kā jau lielākā daļa francūžu... Toties starp līderiem kvalifikācijā - sestajā vietā - bija zviedrs Ostlunds, kurš līdz šim trijos braucienos ir guvis vispār tikai 2 punktus. Tas nozīmē, ka viņam Ķeguma trasē braukšana iet labi un tas arī tāpēc, ka zviedriem tomēr mājās ir līdzīgas trases. Kurš kādās trasēs vairāk trenējas un brauc sacensībās, tam tādās arī labāk sokas. Tāpēc arī ir tik ļoti svarīga pēc iespējas dažādu trašu pieredze."
- Tev pašam laikam viss sanāca ļoti labi...
- Jā, tieši tā - sākot jau ar startu un tad arī viss pārējais brauciena laikā. Labs starts būs vēl svarīgāks svētdien - finālbraucienā. Konkurenti tagad ir gudrāki, viņi jau ir iepazinuši trasi. Ļoti labi nobrauca arī Šileika un Drevinskis, prieks par viņiem. Turklāt Drevinskim tās ir pirmās šāda līmeņa sacensības, bet viņš kvalifikācijā bija 13. vietā (pavisam startēja 37 motobraucēji - A.K.).

Ne mazāk par Jonasu, Šileiku un Drevinski iepriecināja arī Kārlis Sabulis, kurš patīkami pārsteidza ar 6. vietu Eiropas junioru čempionāta 250 kub. cm klasē iepriekšējā posmā - tagad Ķegumā viņam pārliecinoša otrā vieta pirmajā (A) pusfinālā, turklāt Kārlis tikai par 10,5 sekundēm atpalika no čempionāta līdera kopvērtējumā šveicieša Valentīna Guillo. Labs pieteikums uz augstu vietu svētdien finālbraucienā.

     [+] [-]

, 2013-07-06 16:01, pirms 11 gadiem
eu nopietini? nedod
un atkal izrauts no konteksta.

     [+] [-]

, 2013-07-06 16:07, pirms 11 gadiem
Malaci,cerams rit bus intresanta diena Par uzvaru rit