Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Bakss un Stupelis uzvar Igaunijā un kopvērtējumā pakāpjas uz 2.vietu

Agris Suveizda

Bakss un Stupelis uzvar Igaunijā un kopvērtējumā pakāpjas uz 2.vietu
Etjēns Bakss/Kaspars Stupelis
Foto: sidecarteam.baxkoperenzinkspecialist.nl

Šodien Igaunijā notika pasaules čempionāta posms motokrosā ar blakusvāģiem. Abos braucienos uzvarēja Etjēns Bakss un latviešu kantētājs Kaspars Stupelis, kuri sezonas kopvērtējumā no ceturtās vietas pakāpās uz otro.

Jau nākamnedēļ pasaules čempionāta posmu motokrosā ar blakusvāģiem uzņems Ķegums, bet šajā nedēļas nogalē sacensības norisinājās Latvijas ziemeļu kaimiņienē Igaunijā. Gan pirmajā, gan otrajā braucienā uzvarēja nīderlandietis Etjēns Bakss un latvietis Kaspars Stupelis, kuri kopvērtējumā tādējādi pacēlās par divām pozīcijām.

Kopvērtējumā beļģis Adriaensens un nīderlandietis van der Bogārts, kuriem Igaunijā divas otrās vietas, ir sakrājuši 402 punktus, bet Bakss ar Stupeli atpaliek par 101 punktu. Vicelīderi pirms Igaunijas posma bija Jānis un Lauris Daideri (271), kuri šodien pirmajā braucienā piedzīvoja kritienu un palika bez punktiem, bet beļģis Jans Hendrikss un latvietis Elvijs Mucenieks Stupeļa ekipāžai bija priekšā par vienu punktu. Šodien viņiem braucienos attiecīgi ceturtā un trešā vieta, kas kopā deva 38 punktus.

Vēl no Latvijas sportistiem Igaunijā startēja Māris Rupeiks un Haralds Kurpnieks, kuriem braucienos piektā un ceturtā vieta, bet kopvērtējumā ar 231 punktu tika saglabāta sestā pozīcija. Rupeiks un Kurpnieks tikai par punkta tiesu atpaliek no čehiem Vāclava un Mareka Rozehnaliem. Citai Latvijas ekipāžai Modrim Štellem un Artūram Linteram Igaunijā 22. un 18.vieta, bet kantētājiem Ivaram Skultānam un Mārtiņam Antonam, kuri brauca kopā ar igauni un lietuvieti, attiecīgi 19., 21. un 23. un 22.vieta.

Izmantotie resursi:
Sidecar Motocross Racing - WorldWide

  +2 [+] [-]

, 2013-08-04 23:01, pirms 11 gadiem
Info par Daideriem no viņu mājaslapas :

Ar pamatīgu kritienu pirmā brauciena astotajā aplī brāļiem šogad noslēdzās Igaunijas GP Kivioli. Lauris tika sveikā ar ķermeņa sasitumiem. Jānim smagāk. Saņēmis pamatīgu belzienu ar aizmugurējā riteņa dakšu un bremžu disku Jānis uz mirkli "atslēdzās". Ķiverē caurums, bremžu disks nolocīts. Pats piecēlās un atnāca līdz boksiem. Gribēja braukt. Šoreiz komanda noņēma no trases. Izrunājāmies ar dakteri. Tagad jānomierinās. Gultas režīms. Nedēļas viducī visi kopā lemsim par turpmākajām aktivitātēm.
Par braucienu ļoti īsi. Startā ceturtie. Ātri izkārtoja trešo vietu. Sāka ofensīvu uz Baksu. Rats ratā vairākus apļus un tad.....(sk. raksta ievadā). Drebuļi pārņem domājot, kas varēja notikt, ja atdurtos dakša citur.... Labāk šoreiz vairs nedomāsim! Paldies Arai ķiverei! Visi kopā esam laimīgi! Mēs mīlam blakusvāģu motokrosu! Kā Jānim un komandai klājas noteikti ziņosim!

Team Daiders

P.s Ja personīgi gribat Jāni uzmundrināt droši rakstiet uz info@teamdaiders.lv
Paldies jau iepriekš!

  +2 [+] [-]

, 2013-08-05 00:17, pirms 11 gadiem
Pie visa jāpiebilst, ka 6dien kvalifikācijas braucienā smagi krita Sīļu ekipāža un Arnolds šobrīd ir slimnīcā komā....

  +2 [+] [-]

, 2013-08-05 00:29, pirms 11 gadiem
timel rakstīja: Pie visa jāpiebilst, ka 6dien kvalifikācijas braucienā smagi krita Sīļu ekipāža un Arnolds šobrīd ir slimnīcā komā....
par laimi vairs nav!
Ziņas no Team Silis - Arnolds pārvests uz Tartu slimnīcu, nācis pie samaņas, taču mākslīgi atslēgts! Ārsti teica, ka viss ir stabili!!!

  +2 [+] [-]

, 2013-08-05 09:22, pirms 11 gadiem
ehh nu būs grūti atkal atkarot vismaz bronzu no Hendriksa un Mucenieka
par laimi viss kārtībā un gaidam Team Daiderus pie bomja Ķegumā!

  +1 [+] [-]

, 2013-08-05 09:50, pirms 11 gadiem
Cīņa būs līdz pēdējam posmam.tas ļoti interesanti.
Veselību Sīlim.