Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Šileika Ķeguma MXGP posma otrajā braucienā sasniedz 14. vietu

Juris Grīns
Juris Grīns

Šileika Ķeguma MXGP posma otrajā braucienā sasniedz 14. vietu
Foto: mxgp.com

Labs sniegums pasaules motokrosa čempionāta Latvijas posma otrajā braucienā MXGP klasē padevies mājiniekam Tomasam Šileikam. Pirmajā sacīkstē palicis aiz punktu robežas, otrajā Šileika guva 14. vietu. Abos braucienos un posmā uzvarēja Džefrijs Herlingss, bet MX2 klasē Ķegumā pirmo vietu abos braucienos guva Kajs de Volfs, kļūstot par čempionāta jauno līderi.

MXGP

Ar "GasGas" motociklu startējošais Šileika pirmo braucienu šodien noslēdza 21. pozīcijā, savukārt otrajā bija krietni augstāk. Jau otrās sacīkstes sākumā viņš iekārtojās 14. vietā, bet pēc tam noslīdēja līdz 17. pozīcijai. Aptuveni sacensību vidū latviešu motosportists vairākas vietas atguva un brauciena otro daļu noturējās četrpadsmitais. Ar izcīnītiem septiņiem punktiem Latvijas MXGP posmu viņš noslēdzis 21. pozīcijā.

Šileika nebija vienīgais Baltijas valstu pārstāvis, kas MXGP klases otrajā brucienā sasniedza punktus. Veterāns Tanels Leoks finišēja priekšā latvietim, izcīnot 13. vietu, Hardi Rosiorgs guva 15. vietu, kamēr septiņpadsmitais finišēja Andero Lusbo. Tikmēr 19. rezultāts Domantam Jazdauskam.

Pārliecinošu uzvaru guva titulētais Džefrijs Herlingss, kurš aiz sevis atstāja Horhi Prado un Romēnu Fevru. Sezonas kopvērtējumā gan Prado aizvien priekšā, šobrīd 15 punktu atstatumā. Fevrs zaudē jau 87 punktus un atrodas trešajā vietā.

Otrajā braucienā KTM rūpnīcas pārstāvis Herlingss sākumā atradās tikai trešajā vietā, kamēr par līderi bija kļuvis Prado no "GasGas" vienības. Ceturtajā aplī Prado apdzina Fevrs, nonākot vadībā, bet septītajā aplī otrajā vietā jau brauca Herlingss. Tikai četrus apļus pirms finiša holandiešu sportistam beidzot izdevās nonākt vadībā un finišā viņš uzveica Fevru par nepilnām piecām sekundēm. Trešais bija Prado, kurš uzvarētājam zaudēja 19 sekundes.

MX2

MX2 klasē arī otrajā braucienā uzvarēja Kajs de Volfs. Sacīkstes lielāko daļu gan līderis bija Lukass Kūnens, tomēr piecus apļus pirms finiša "Nestaan Husqvarna" pārstāvis De Volfs tika priekšā un tā arī finišēja kā uzvarētājs. Finišā Kūnens atpalika sešas sekundes, bet trešās vietas ieguvējs Roans van de Mūsdijks pazaudēja 14 sekundes.

Posma summā De Volfam uzvara, bet otrā vieta Van de Mūsdijkam, kurš abos braucienos bija trešais (Kūnens pirmajā braucienā izstājās). Trešajā vietā Ķeguma posmu noslēdzis Tibo Benistāns.

Traumu guvušais Jago Gērtss tagad zaudējis vadību kopvērtējumā, noslīdot jau uz ceturto vietu. De Volfs nu ir pirmais, 12 punktus priekšā Andreā Adamo un 19 punktus priekšā Benistānam.

Pasaules motokrosa čempionāts turpināsies ar devīto posmu 11. jūnijā Vācijā, Toičentāles trasē.

Visi rezultāti: https://results.mxgp.com/mxgp/stand...

  +3 [+] [-]

, 2023-06-04 19:13, pirms gada
MXGP galīgi šķidras rindas

  +1 [+] [-]

, 2023-06-04 20:27, pirms gada
Posms Latvijā, bet raksts, ka no google paņemts, fantastiska žurnālistiska no SC, kā jau vienmēr.

  +1 [+] [-]

, 2023-06-04 20:49, pirms gada
es domāju, ka nākamgad posms Latvijā nebūs

  +2 [+] [-]

, 2023-06-04 21:00, pirms gada
garais_999 rakstīja: es domāju, ka nākamgad posms Latvijā nebūs
Un nevajag arī, varbūt pēc dažu gadu pauzes būtu cienīgāka interese.

     [+] [-]

, 2023-06-04 21:49, pirms gada
Uz vietas izskatījās pamaz skatītāju...varbūt tikai man tā likās. Varbūt pie vainas tas, ka Jonas nebrauca?! Brāļi Reišuļi liek uz nākotni skatīties cerīgi. Ja licence par posma rīkošanu Latvijā ir jau beigusies, tad iespējams, ka posms Latvijā varētu nebūt...Šķiet, ka uz gadu vēl ir.

  +1 [+] [-]

, 2023-06-04 22:18, pirms gada
garais_999 rakstīja: es domāju, ka nākamgad posms Latvijā nebūs
Posms vēl būs daudzus gadus...Un motokross iet uz augšu...beidziet būt negatīvi...Jā Pauls nebrauca,jo ir truma,bet cilvēki bija daudz,7dien pat bija rinda pie ieejas...
Nevajag runāt kaut ko ja neesi bijis uz vietas...

  +1 [+] [-]

, 2023-06-04 23:35, pirms gada
Apmeklējums 18 000, tad jau ir ok.

https://www.mxgp.com/news/first-hat...

  +1 [+] [-]

, 2023-06-04 23:42, pirms gada
Vis bija normāli, tautas bija daudz,jā Serģa ziedu laikos bija vairāk . Mums tagad aug jauna spēcīga jaunatne .Tagad notiek paaudžu maiņa.Vienīgi aliņam baigi cenu bija uzskruvējoši .Paulu arī parāk ātri esat norakstījuši.

     [+] [-]

, 2023-06-05 13:45, pirms gada
Easton77 rakstīja: MXGP galīgi šķidras rindas
Protams, ka šķidras. Šis gads ir ļoti traumatisks. Kāda trešdaļa sportistu ārstējas. Pēc Ķeguma vēl divi, droši vien, būs ārā. Van Doninks un Paturel. Tāds ir šis sporta veids. Pasākums bija labs, cilvēku bija varbūt nedaudz mazāk, kā iepriekšējos gadus. Iemesli uz sitiena var būt vairāki. 1. Tajā pašā laikā Bauskā notika Eiropas čempis autokrosā. 2. Iepriekšējos gadus bija tā, ka Skandināvijā posmu nebija. 3. Daudzo sportistu traumas, fani tomēr grib savējos redzēt darbībā. 4. Cik sapratu, tad biļetes bija divdiennieces, varbūt kļūdos. Tas arī var būt iemesls. 5. Laikapstākļi. 6. Labāk sēdēt telefonā mājās, dārzā, kasīt pakaļu. Un vēlāk uzraksīt soctīklos, ka viss ir D un mums neko nevajag.