Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Latvijas čempionāta 1.posmā MX Dāmu klasē uzvar Lietuvas sportiste

Latvijas čempionāta 1.posmā MX Dāmu klasē uzvar Lietuvas sportiste
No kreisās: Karlēna Randvere, Paula Bertašiute un Sāra Vintere. Foto: Māris Stiprais

Aizputē aizvadīts Latvijas čempionāta motokrosā pirmais posms, kurā sacensību ieskaitē pirmo reizi tika iekļauta “MX Dāmu” klase. Septiņpadsmit daiļā dzimuma pārstāvju konkurencē uzvaras laurus plūca Paula Bertašiute no Lietuvas.

Bartašiute bija nepārspēta abos braucienos, bet otrā divu braucienu summā bija igauņu braucēja Karlēna Randvere, savukārt trešo vietu posmā sasniedza Sāra Vintere no Latvijas. Bartašiute pēc uzvara Latvijas čempionāta posmā Aizputē tagad plāno izmēģināt savus spēkus pasaules čempionāta ieskaitē.

Aizputē sieviešu konkurencē startēja braucējas no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, kuras uz sacensību brīdi bija sasniegušas vismaz 13 gadu vecumu. Šeit bija dažāda līmeņa un sagatavotības sportistes, bet visām bija viens mērķis – uzrādīt pēc iespējas labāku rezultātu.

Pirmo reizi Latvijas čempionāta vēsturē kādā no klasēm, līdzīgi kā starptautiskajās sacensībās, kopvērtējuma līderis tika pie sarkanās numurzīmes. “Šādu tradīciju ar sarkano līdera numurzīmi vēlamies ieviest arī pārējā Latvijas čempionāta klasēs. Runājot par Dāmu klasi, esmu patīkami pārsteigta par lielo atsaucību no latviešu braucējām. Ir sajūta par labi padarītu darbu, bet pie tā mēs nevaram apstāties, jo šis bija tikai pirmais posms no septiņiem. Visas braucējas trasē nodemonstrēja raksturu un cīņassparu, ko novērtēja arī skatītāji, kas apmeklēja Aizputes posmu un vērotāji pie TV ekrāniem. Kuplais dalībnieču skaits liek ticēt, ka Dāmu klase paliks aizvien populārākā un Latvijas čempionāta ieskaitē tā ir uz palikšanu! Darbs turpinās. Man jāsaka ir liels paldies “TAD” moto veikalam, “Ramo motosport” komandai, “Decallab” un ik vienam par palīdzīgu roku balvu fonda veidošana. Paldies ikvienam par palīdzīgas rokas sniegšanu un sapratni. Paldies līdzjutējiem par uzmundrinājumiem!,” komentāru sniedza LaMSF ģenerālsekretāre Egija Skurbe.

“MX Dāmu” klase izveidota un Latvijas čempionātā iekļauta pateicoties Starptautiskās motosporta federācijas (FIM) finansētajam projektam, ko izstrādājusi Latvijas motosporta federācija (LaMSF).

Projekta mērķis ir dot meitenēm tādu pašu iespēju startēt savā klasē kā vīriešiem, kas ļauj šīm braucējām iegūt vajadzīgo pieredzi, gatavojoties starptautiskajām sacensībām.

Izmantotie resursi:
lamsf.lv


Frančesko Banjaja. Foto: Motorsport.com

Akosta atkal krīt, "MotoGP" posmā Japānā uzvar Banjaja

"Ducati" rūpnīcas komandas pārstāvis Frančesko Banjaja guvis uzvaru "MotoGP" čempionāta posmā Japānā. Itālis vadībā nonāca jau sākumā, bet sacensību otrajā pusē neļāva bīstami tuvu nokļūt otram titula pretendentam Horhem Martinam.
Edvards Bidzāns. Foto: LaMSF
1

Latvija Nāciju motokrosa kvalifikācijas sacensībās nenodrošina vietu A finālā

Latvijas komanda, ko pārstāv Kārlis Alberts Reišulis, Edvards Bidzāns un Mairis Pumpurs, Nāciju kausa izcīņas sacensībās motokrosā nav kvalificējusies A finālam. Viena valsts pirms svētdien gaidāmajiem finālbraucieniem vēl pie šādas iespējas tiks, līdz ar to cerība nav zaudēta.
Frančesko Banjaja. Foto: Motorsport.com

Akosta "MotoGP" sprintā krīt no līderpozīcijas, uzvaru gūst Banjaja

"MotoGP" čempionāta vicelīderis Frančesko Banjaja izcīnījis uzvaru Japānas posma sprinta sacensībās Motegi trasē, bet, atrodoties vadībā, kritienu piedzīvoja Pedro Akosta.