Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Startē pasaules čempionāts motokrosā, Jonass debitē MXGP klasē

Juris Grīns
Juris Grīns

Startē pasaules čempionāts motokrosā, Jonass debitē MXGP klasē
Pauls Jonass. Foto: Marcin Kin, Husqvarna Media

Jau šovakar ar kvalifikācijas sacensībām Argentīnā tiks dots starts pasaules motokrosa čempionāta jaunajai sezonai. Pauls Jonass šogad startē ne vien jaunā komandā, bet arī citā klasē.

2017. gada MX2 klases pasaules čempionam Jonasam kopš pērnās sezonas beigām bijis daudz piedzīvotā. Vēl nesagaidījis čempionāta beigas un izlaidis pēdējo posmu, kas gan viņam nepatraucēja tikt pie otrās vietas kopvērtējumā, latviešu motosportists septembrī Vācijā veiksmīgi pārcieta kreisās kājas krustenisko saišu operāciju. Ķermenim bija jādod laiks atpūsties, un tikai šogad Jonass atgriezās uz motocikla, atsākot pilnvērtīgus treniņus. Nevienās treniņsacensībās līdz ar to piedalīties nesanāca.

Šogad viņš vairs nepārstāvēs "Red Bull KTM Factory Racing" komandas krāsas, jo panācis vienošanos par startēšanu "Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing" rūpnīcas komandā. Jonasam šī sezona būs spriedzes pilna, pirmo reizi karjerā būs jācīnās MXGP klasē, kur startē pasaules, iespējams, ātrākie un pieredzējušākie motokrosa braucēji. Vienā komandā ar Jonasu startēs lietuviešu zvaigzne Armins Jasikonis, kurš jau paspējis iekrāt zināmu pieredzi MXGP kategorijā. Jāsaprot gan, ka Paula fiziskā sagatavotība uz pirmo posmu varētu nebūt izcila, vēl nesen bija šaubas, vai sportists vispār izies uz starta.

Pirmais no plānotajiem 19 posmiem pasaules čempionātā notiks Argentīnas provincē Patagonijā, krāšņajā Neukenas mototrasē. Tā atrodas apvidū starp dzidriem ezeriem un sniegotām kalnu virsotnēm, šī iemesla dēļ vien izpelnoties uzslavas gan no līdzjutējiem, gan sportistiem, taču trasi pati par sevi ir ļoti iecienīta un tiek slavēta kā viena no labākajām visā sezonā. Neukenā pasaules čempionāta sacensības norisinās kopš 2015. gada, un Jonasam tās bijušas ļoti veiksmīgas - pēdējos divus gadus pēc kārtas viņš spējis uzvarēt Argentīnas posmā abos braucienos.

Pagājušā gada Argentīnas "Grand Prix" uzvarētājs MXGP klasē Džefrijs Herlingss šoreiz uz starta nedosies, jo treniņbraucienu laikā pirms dažām nedēļām iedzīvojās savainojumā. Līdz ar to favorīts uz uzvaru būs otrs "Red Bull KTM Factory Racing" sportists Antonio Kairoli, kurš pērn te ieguva otro vietu, uzvarot vienā no braucieniem. Itālis uz Patagoniju dodas ļoti labā fiziskajā formā un noteikti šogad vēlas izcīnīt savu desmito pasaules čempiona titulu.

"Monster Energy Kawasaki Racing Team" sastāvā turpinās startēs pērnās sezonas trešās vietas ieguvējs Klemēns Desāls, kā arī Džulians Lībers, kurš aizvadīs otro sezonu MXGP klasē. "Monster Energy Yamaha Factory MXGP" sastāvu atstājis Džeremijs van Horebīks, bet viņa vietā līdzās Romēnam Fevram turpmāk startēs Džeremijs Sīvers, kuram, tāpat kā Līberam, šī būs otrā sezona "karaliskajā" klasē. "Honda" rūpnīcas komandā "Team HRC" palikuši 2016. gada MXGP čempions Tims Gajsers, kurš pērn ieguva ceturto vietu, un Braiens Bogerss, kurš gan traumas dēļ izlaida faktiski visu pagājušo sezonu.

Jonasa vietā "KTM" komandā MX2 klasē tikmēr startēs jaunais franču talants Toms Vialle, kurš iepriekš veiksmīgi sevi parādīja EMX250 Eiropas čempionātā. Favorīts būs pašreizējais čempions Horhe Prado, bet viņam konkurenci centīsies izrādīt jau līdz šim ļoti ātri braukušais Tomass Kjers Olsens, kurš palicis "Husqvarna" rūpnīcas sastāvā un ieguvis jaunu komandas biedru - Džedu Bītonu.

MXGP klasē pirmajā posmā dalībai pieteikušies 34 sportisti, kamēr MX2 klasē gatavojas piedalīties 33. Cīņas Argentīnā sāksies jau šovakar, 2. martā, kad risināsies kvalifikācijas sacensības. MX2 klasē starts paredzēts plkst. 20:15 pēc Latvijas laika, bet MXGP vīri pie starta barjeras dosies plkst. 21:00. Svētdien, 3. martā notiekošos finālbraucienus tiešraidē translēs TV kanāls "Eurosport 2". MX2 klases sacensību sākums plkst. 17:00 un 20:00, bet MXGP klasē - plkst. 18:00 un 21:00.

     [+] [-]

, 2019-03-02 12:28, pirms 5 gadiem
Būs jāskatās

     [+] [-]

, 2019-03-02 17:52, pirms 5 gadiem
kvalis parādīs kādā formā pašlaik ir Pauls , bet cerams ,ka rīt tiks 15niekā kas sezonas sākumam būtu pilnīgi ok