Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

MotoGP čempions Keisijs Stouners necerēti labi debitē autosportā

Juris Grīns
Juris Grīns

MotoGP čempions Keisijs Stouners necerēti labi debitē autosportā
Keisijs Stouners
Foto: AFP/Scanpix

Divkārtējais MotoGP pasaules čempions Keisijs Stouners šajā nedēļa nogalē piedzīvoja debiju autosportā.

Pēc aiziešanas no motošosejas, kur Stouneram izdevās uzrādīt izcilus rezultātus, šogad sportists nolēmis piedalīties "Dunlop V8 Supercar" salonautomobiļu čempionātā savā dzimtenē Austrālijā. Šonedēļ 27 gadus vecais Stouners piedzīvoja debiju autosportā, Adelaidas pilsētas ielu trasē aizvadot "Clipsal 500" sacensības.

Kvalifikācijā 30 braucēju konkurencē Stouners ieņēma augsto 12. pozīciju, bet pirmā brauciena pirmo piecu apļu laikā bija ticis jau līdz desmitajai vietai. Pēc tam četru apļu laikā austrālietis trīs pozīcijas zaudēja, bet 12. aplī kādā no līkumiem nobloķēja riteņus, izbrauca par tālu ārmalā un pārdūra riepu, kā dēļ nācās izstāties.

Otro sacīksti Stouners sāka no pašām beigām, 30. pozīcijas, taču spēja apdzīt 15 braucējus, uzrādīja astoto ātrāko apli un finišēja 14. vietā, kas ir lielisks sasniegums pilotam, kurš iepriekš visu karjeru pavadījis braucot uz diviem riteņiem.

Līdz ar to Stouners, kurš ir neapšaubāmi lielisks motocikla vadītājs, atbidējis uz jautājumu, vai ir spējīgs kļūt par autosportistu. Viņa mērķis tuvākajā nākotnē ir startēt "V8 Supercars" čempionātā, kas ir populārākais autosacīkšu paveids Austrālijā, pārspējot pat Formulu 1. Šobrīd Stouners startē otrajā spēcīgākajā V8 kategorijā.

Stounera kļūda debijas sacīkstē

Izmantotie resursi:
Crash.Net | F1 & MotoGP | Motorsport News
V8 Supercars - The Official Website