Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Gulbenē ātrākie N.Apfelbaums, D.Ivanovs, E.Vinters un K.Serģis

Gulbenē ātrākie N.Apfelbaums, D.Ivanovs, E.Vinters un K.Serģis
Niks Apfelbaums
Foto: Iveta Kaminska (AutoEuro)

Sestdien un svētdien Gulbenē, Staru moto trasē, norisinājās Latvijas Čempionāta motokrosā trešais posms, kur uz starta stājās 231 sportists no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas un Somijas.

Vissīvākās cīņas par līdera vietu varēja vērot MX 85, Kvadri OPEN, MX1, MX2, kā arī Seniori klasēs, kur uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena godam kāpa Kārlis Sabulis (Motodroms), Kristaps Meņģelis (Rodeo), Niks Apfelbaums (Auto-moto sporta klubs Sumata) un Dakāras maratonrallija dalībnieks Einārs Vinters. Blakusvāģu klasē, šoreiz braucot ar kantētāju I.Ameļkinu, pārliecinoši uzvarēja Kristers Serģis. Komandu konkurencē spēcīgāki bija “CAMK Latgale” sportisti, aiz sevis atstājot “Rodeo” un “Bieriņu Motoklubu”.

Arī trešajā posmā nepārspēti savās klasēs brauca: Reinis Bicāns (Kvadri 50A, Elkšņi), Dinars Ekharts (Kvadri 50B, Gaujas Kauss MX Team), joprojām vienīgā sportiste Kvadri Dāmas klasē - Monta Dišlere-Kirilko (CAMK Latgale), Edgars Meņģelis (Kvadri Iesācēji, Rodeo) un Raivis Levans (Mini MX, Motoklubs Ape). Protams, arī kopvērtējumā pēc trīs posmiem nosauktie sportisti ir ievērojami atrāvušies no tuvākajiem konkurentiem.

Kvadri Iesācēji klasē ļoti labu rezultātu uzrādīja Valērijs Kuzmins (Gulbenes Moto), kurš abos braucienos finišēja kā otrais un kopvērtējumā no sestās vietas pakāpās uz trešo vietu. Kvadri 100B klasē Emīlam Sigājevam (Rodeo) otrajā braucienā nepaveicās un pirmoreiz nācās piekāpties igaunim Rometam Jurgensonam, bet kopvērtējumā viņš saglabā pārliecinošu pārsvaru.

Kvadri 200A klasē sacensībās nepiedalījās līdz šim nepārspētais igauņu sportists Kaspars Haiba, kas deva iespēju abos braucienos pirmoreiz uzvarēt Ralfam Reinfeldam (Rodeo) un šajā klasē izvirzīties kopvērtējumā līderos.
MX 50 klasē kaimiņvalsts braucēji igauņi pierādīja, ka ir spēcīgākie šajā klasē. Jau trešo posmu nepārspēts ir mazais Meico Vetiks. Ja pirmajā braucienā vienīgi Justs Grencis (Gaujas Kauss MX Team) spēja turēties līdzi un finišēja trešais, tad otrajā braucienā viņam tikai ceturtā vieta, tomēr ar to pietika, lai posmā būtu trešais. Kopvērtējumā Grencis ir pakāpies uz otro vietu.

Arī igaunis Klaudius Rosma MX65 klasē jūtas pārliecinoši, kaut arī abos braucienos viņš piekāpās tautietim Janam Jakobsonam. Aiz viņiem sekoja Dmitrijs Goršanovs (CAMK Latgale) un Krists Janiselis (K.Serģa motoklubs), kur stabilāku rezultātu uzrādīja Dmitrijs. Kopvērtējumā abiem tagad vienāds punktu skaits un viņi dala trešo un ceturto vietu.

Interesanti, ka MX 85 klasē katrā posmā ir bijis cits uzvarētājs. Pirmajās sacensībās uzvarēja Rihards Ginters (VV Motoracing Team), otrajās Pauls Jonass (Elkšņi), bet šoreiz stabilu rezultātu uzrādīja Kārlis Sabulis (Motodroms). Pirmajā braucienā Jonass bija izrāvies priekšgalā, bet brauciena vidū nokrita un palika piektais. Otrajā braucienā viņš uzvarēja, līdz ar to izcīnīja sudrabu, par vienu punktu posmā apsteidzot Tomasu Šileika (Elkšņi). Kopvērtējumā pirmajā vietā vēl joprojām ar astoņu punktu pārsvaru atrodas Udis Spulle (VV Motoracing Team), kurš Gulbenē bija septītais.

MX 85B klasē arī Gulbenē labākais bija Kristers Drevinskis (Bieriņu Motoklubs), lai gan šoreiz viņam bija spēcīgs konkurents no Krievijas Dmitrijs Urickis. MX Iesācēji klases līderim Mārtiņam Zommeram (AP Motoklubs) neveiksmīgs bija pirmais brauciens, tikai septītā vieta. Otrajā braucienā viņš uzvarēja un posmā ieguva sudrabu. Gulbenē beidzot veiksme uzsmaidīja Gatim Atvaram (Bieriņu Motoklubs). Uzrādot pirmo un otro labāko rezultātu, Gatis posmā izcīnīja zeltu un kopvērtējumu tabulā pakāpies uz piekto vietu.

Lai arī svētdien trasē nebija redzams spēcīgais Kvadri Open klases braucējs lietuvietis Imantas Tamaliunas, bet Agris Neija pēc kritiena Aizputē abus braucienus veica saudzīgā režīmā, cīņas izvērtās ļoti spraigas. Otrā brauciena sākumā līderi mainījās gandrīz katrā līkumā. Pēc nepārtrauktajām tehniskajām problēmām, beidzot Kristaps Meņģelis (Rodeo) uzvarēja pārliecinoši. Stabils sniegums bija Saldus Motokluba sportistam Mikum Neško, kurš pēc Gulbenes posmā izcīnītās otrās vietas kopvērtējumā izvirzījies līderos.

Kvadri Hobiji klases līdera Ralfa Reinfelda (Rodeo) kvadram nolūza priekšējais tilts un nācās samierināties ar bronzu. Uzvaru svinēja Arnis Pūle (AP Motoklubs), kurš kopvērtējumā atpaliek vairs tikai par četriem punktiem.

H14, H30, Veterānu un Dāmu klasēs pārsvaru pār konkurentiem palielināja līderi Didzis Gorbenko (H14, CAMK Latgale), Intars Janbergs (H30, Saldus Motoklubs), Atis Alžāns (Veterāni, Bieriņu Motoklubs) un Inese Baumane (Motosports RT).

Senioru klasē interesanta cīņa izvērtās starp Jāni Mironovu (CAMK Latgale) un Dakāras maratonrallija dalībnieku Eināru Vinteru. Pirmā brauciena vidū Jānis apsteidza Eināru, bet otrajā braucienā viņam līdz finišam pietrūka trīs līkumi, lai svinētu uzvaru. Pārsistās riepas dēļ Mironovam tikai sudrabs, bet kopvērtējumā viņš tomēr palielina pārsvaru pār tuvāko konkurentu Arvi Sanderu (Rodeo), kuram Gulbenē tikai ceturtā vieta.

MX1, MX2, A1, A2 apvienotajos braucienos galvenā cīņa bija starp Niku Apfelbaumu (MX1, Auto-moto sporta klubs Sumata), Augustu Justu (MX1, Elkšņi), Dāvi Ivanovu (MX2, Moto X) un igauni Prītu Ratsepu (MX1). Augusts pirmo reizi brauca MX1 klasē ar lielo motociklu, kas bija jūtams, jo pirmajā braucienā viņš trīs reizes nokrita. Otrajā braucienā viņš jutās stabilāk, kur sestajā aplī jau apdzina Niku Apfelbaumu un finišēja pirmais. Pēc sacensībās Niks komentēja: “Tā kā otrā vieta braucienā man nodrošināja uzvaru posmā, lieki riskēt negribēju.” Turpat aiz abiem spēcīgajiem MX1 braucējiem finišēja Dāvis Ivanovs, kurš palielināja pārsvaru MX2 klases kopvērtējumā pār Tomu Macuku (Rodeo), kuram atkal sudrabs. Sacensībā neveicās Robertam Justam (Elkšņi), kura motociklam pirmajā braucienā nobloķēja bremzes, bet otrajā pārlūza rāmis.

A1 klases līderim Ronaldam Baldiņam (Gaujas Kauss MX Team) kritiens otrajā braucienā atņēma iespēju uzvarēt un posmā nācās samierināties ar trešo vietu. Pirmais Toms Bušmanis (Bieriņu Motoklubs).

A2 klasē labākais bija Dmitrijs Paļkovskis (CAMK Latgale). Arī Ingus Bērziņš (Bieriņu Motoklubs) uzrādīja stabilu sniegumu un abos braucienos finišēja otrais. Līdera pozīciju saglabā Raivo Freibergs (CAMK Latgale), kuram Gulbenes trasē neveicās.

Blakusvāģu klasē izmaiņas bija Kristera Serģa ekipāžā, kur šoreiz par kantētāju brauca I. Ameļkins. Kristers brauca pārliecinoši un uzvarēja. Kopvērtējumā līderi joprojām brāļu ekipāža Arnolds Sīlis/Gints Sīlis (K.Serģa motoklubs), kuri arī šoreiz otrie.

Blakusvāģi Veterāni klasē nestartēja lietuvieši Z.Žiukas/ J.Davodonis, līdz ar to kopvērtējumā viņi noslīdējuši uz trešo vietu. Līderos izvirzījušies igauņi S.Ivanovs/ A.Jalas, kuri otrajā braucienā piekāpās A.Vāpa/ A.Mačas, tā augstāko godalgu atstājot latviešiem.
Komandu konkurencē spēcīgāki bija “CAMK Latgale” sportisti, aiz sevis atstājot “Rodeo” un “Bieriņu Motoklubu”.

Latvijas Čempionāta ceturtais posms 19. un 20. jūnijā norisināsies Tukumā.

Informāciju sagatavoja:
LaMSF, Motokrosa komisija
Iveta Kaminska

     [+] [-]

, 2010-06-01 15:44, pirms 14 gadiem
Jaa MX1,MX2 un Kvadri Open bija ljoti interesanti Gulbenee!

     [+] [-]

, 2010-06-01 21:58, pirms 14 gadiem
verty rakstīja: Jaa MX1,MX2 un Kvadri Open bija ljoti interesanti Gulbenee!
njaa tas gan , it iipashi kvadru otrais brauciens...