Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Sākas Latvijas čempionāts motokrosā

Jānis Pārums

Šodien, 1. maijā Vecumnieku novada, Stelpes pagasta, Pīlādžu moto trasē startēs Latvijas čempionāts motokrosā un Vecumnieku novada Kausa izcīņa Iesācēju un MX85 klasēs.

Šogad Latvijas Čempionātā motokrosā ieviesta jauna dienas kārtība - divu dienu sacensības: sestdiena - bērnu, jauniešu un iesācēju sacensības, bet svētdiena aizritēs aizrautīgā spēcīgāko motobraucēju sacīkstē. Interesantas cīņas solās būt abas dienas. Pīlādžu moto trases garums ir 1670 metri.

Jau agri no rīta plkst. 8:30 Stelpes trasē savu tehniku sāka rūcināt kupls pulks dalībnieku: MX 50 – 13 klases braucēji, Kvadri 50 AB - 8, Kvadri 100 AB - 2, Kvadri 200 AB - 16, MX 65 - 19, MX 85 - 13, MX 85 B - 9, Kvadri Iesācēji - 28, Iesācēji - 27, Mini MX –8, kopā 143 sportisti. Diena iesākās ar brīvajiem treniņiem un kvalifikācijas braucieniem.

Finālbraucienu starts sākas plkst. 12:10. Šogad pirmo reizi ir izveidoti apvienotie braucieni. Lai arī cīņa trasē norisināsies sekojošās klasēs MX 85 + 85 B, Kvadri 50 A+ B klases, Kvadri 100 A+B , Kvadri 200 A+B, Blakusvāģi + B/v Veterāni , Kvadri Open + Hobija Kvadri, Dāmu Kvadri + Kvadri Iesācēji, Seniori+ Veterāni+ H 20+ un H 30+ un Dāmu, rezultāti tiks vērtēti atsevišķi. Katrā motociklu klasē notiks divi braucieni. Jau iepriekš varam prognozēt, ka spraigākās cīņas par uzvaru MX 65 klasē būs starp Raineru Žuku un Kristu Janiseli, bet MX 85 klasē starp Uldi Spulli un Rihardu Ginteru. Stiprākie konkurenti Pauls Jonass, Kārlis Sabulis un Tomass Šileika šodien cīnīsies Eiropas Čempionāta 2.posmā Polijā. Jāpiemin, pirms nedēļas šie sportisti startēja Eiropas Čempionāta 1. posmā, kas norisinājās Lietuvā, kur Pauls Jonass sīvā cīņā ar vadošajiem Čehijas, Nīderlandes un Krievijas sportistiem ierindojās ceturtajā vietā.

Rīt, 2. maijā uz starta stāsies stiprākie Latvijas motokrosa braucēji: MX 1, MX2, A1, A2, Seniori, Veterāni, H 20+, H 30+, Dāmas, Kvadri OPEN, Hobija Kvadri, B/v un B/v Veterāni klasēs.

Kā pastāstīja Niks Apfelmaums, kurš pirms nedēļas piedzīvoja smagu kritienu Eiropas Čempionātā Lietuvā un ieguva ceļgala traumu, viņš nedomā atpūsties un būs redzams Latvijas Čempionāta 1. posma sacensībās. “Stelpes trase man ir mīļākā trase un tajā līdz šim man vienmēr ir veicies labi. Tā ir ātra un cīņas būs sevišķi interesantas, jo pēc šī gada jaunajiem noteikumiem uz starta blakus stāsies spēcīgākie braucēji. Domāju, ka interesanti būs arī skatītājiem, jo šādā veidā sacensības kļūst spraigas un neievelkas visas dienas garumā.”

Šoreiz trasē neredzēsim spēcīgo MX1 klases braucēju Lauri Freibergu, jo viņa motocikls vēl neesot braukšanas kārtībā iztrūkstošo detaļu dēļ, kas ir aizkavējušās ceļā no Holandes. “Lai pienācīgi startētu, jābūt visam gatavam labā kvalitātē,” atzīst ātrākais Latvijas braucējs Lauris. Nākošajā posmā, kas 15. un 16. maijā norisināsies Ķegumā, sportists cer iesaistīties cīņā.

Trasē neredzēsim arī MX2 klasē startējušo Dāvi Līvu, kurš šodien piedalās sacensībās Vācijā, kur norisinās MX2 1. posms. Toties interesanta cīņa šajā klasē var izvērsties starp Tomu Macuku un Dāvi Ivanovu. Lai arī ziemā Tomu vajāja slimība un fiziskie treniņi tikpat kā izpalika. Braukšanas treniņus Toms uzsāka tikai marta beigās Itālijā. Šogad ir iegādāts jauns motocikls – Honda ir nomainīta pret Suzuki, ar kuru Toms šogad jau ir paspējis uzvarēt “Baltijas Izaicinājuma kausa” 1.posma sacensībās Ķegumā.

Toma viens no sīvākajiem konkurentiem var būt Dāvis Ivanovs, kurš atzina, ka Stelpes trase ir samērā vienkārša, tajā nav lielu tramplīnu un visi sportisti var būt gana ātri. “Galvenais, lai man nebūtu stress, kas bieži vien mani pārņem pirms starta un ir liels traucēklis, lai sasniegtu labu rezultātu.”

Informāciju sagatavoja:
Iveta Kaminska, žurnāla "AutoEuro" redaktore / LaMSF, Motokrosa komisija

     [+] [-]

, 2010-05-01 14:57, pirms 14 gadiem
Tāpat kā pasaules čempjos hokejā. It kā kaut kas notiek, tituli tiek izcīnīti, bet labākie tāpat nepiedalās

     [+] [-]

, 2010-05-01 15:33, pirms 14 gadiem
Nezināju ka Dāvis Līvs Latvijas čempī taisījies startēt MX2 klasē,jo parasti startē MX1! Paldies autorei par jaunumiem!!