Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2556, Did:0, useCase: 3

Paši mazākie motosporta fani startē Minivelotriāla sacensībās Cēsīs

Paši mazākie motosporta fani startē Minivelotriāla sacensībās Cēsīs
Minivelotriāls Cēsīs

6.septembrī Cēsīs tika aizvadīts jau trešās šīs sezonas Minivelotriāla sacensības bērniem ar velosipēdiem bez pedāļiem. Šāda iespēja tika radīta pateicoties „Sporta klubs L.R.K” un „LDZ CARGO” motosporta atbalsta programmai un tās laikā savas iemaņas īpaši veidotā trasē ar rampām un šķēršļiem papildināja 19 mazie censoņi.

Minivelotriāla programmas laikā bērni tika dalīti divās grupās – līdz trim gadiem un no trim līdz pieciem gadiem. Ikvienam mazajam sportistam dienas pirmajā pusē bija iespēja iepraktizēties un saprast – kā tad īsti ir startēt kopā ar citiem braucējiem un savaldīt mazo velosipēdu līkumotajā trasē. Dalībnieku skaits bija ļoti kupls – kopskaitā trasē devās 19 mazie sportisti, kurus iedalīja mazākās grupiņās – pa četriem braucējiem. „Šis ir lielisks sākums tam, lai piesaistītu bērnus motosportam - bērni izbaudīja sacensības. Zinu, ka manam puikam ļoti patīk motokross un motocikli, tādēļ gan mans, gan viņa paša nākotnes plāns ir pamēģināt spēkus motokrosā. Šodien, šeit, šajā trasē esam pavadījuši visu dienu, vēl pat īsti neesam pievērsušies motociklu sacensībām, bet noteikti iedrošinu arī citus vecākus un bērnus nākt un pamēģinās – lai jau mazie izklaidējas,” atzina mazā dalībnieka Oskara tētis, kurš uz Latviju atbraucis no pašas Austrālijas. Turklāt konkurenci sastādīja ne vien mājinieki, bet arī viens Igauņu puisītis, kurš katru rampu un līkumu pievarēja ar īpašu entuziasmu.

Šī programma sniedza iespēju bērniem attīstīt savas braukšanas prasmes un spert pirmo soli ceļā uz sportista karjeru nākotnē. Pirms braucieniem tika pārrunāta arī drošība, katram sniedzot iespēju izmēģināt trasi un tās šķēršļus vēl pirms kopīgajiem braucieniem. Dalībnieki tika pie iespējas izmēģināt spēkus, iepazīsties ne tikai ar konkurentiem, bet arī ar emocionālo spiedienu, jo trases malā atbalstīt braucējus bija ieradies paprāvs pūlis.

Pasākums norisinājās pateicoties sadarbībai ar balansa velosipēdu firmu „Strider” un „Pure Food”. Katram mazajam dalībniekam tā bija ne vien lieliska pieredze, bet arī paliekošas atmiņas ar medaļām, sacensību krekliem, saldiem gardumiem un, protams, arī kausiem. Kopā šogad šī programma tika realizēta jau trīs reizes – Dobelē, Viļakā un Cesīs.