Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Aston Martin" komanda negatavojas nomainīt Strolu ar citu pilotu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Aston Martin" komanda negatavojas nomainīt Strolu ar citu pilotu
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Par spīti baumām par Lānsa Strola nākotni, šodien "Aston Martin" komanda apstiprināja, ka kanādietis turpinās startēt tās sastāvā arī nākamajā F1 sezonā. Tāpat 2024. gadā vienībā turpinās braukt spāņu pilots Fernando Alonso.

Alonso līgumu ar "Aston Martin" parakstīja pirms šīs sezonas un jau tobrīd bija zināms, ka tas ir uz vairākiem gadiem. Savukārt Strolam, ņemot vērā, ka komandas īpašnieks ir viņa tēvs, ir atvērtā tipa līgums. Strols šogad 13 posmos guvis 47 punktus pret Alonso izcīnītajiem 168, līdz ar ko pēdējās nedēļās uzvirmoja runas, ka sportists domā par F1 karjeras beigšanu.

Jautāts, vai Strols sava stāvokļa dēļ ir "neatlaižams" no "Aston Martin" pamatsastāva, komandas vadītājs Maikls Kraks žurnālistiem sacīja: "Mums šādas diskusijas pat nav bijušas. Esam apmierināti nākamgad startēt ar saviem pašreizējiem pilotiem. Starp viņiem nav liela atšķirība sniegumā, liela atšķirība ir gūtajos punktos. Kā komanda, analizējam sezonu no abām perspektīvām. Otrā garāžā mums nepieciešams savu darbu paveikt labāk. Tāpat mums bijušas izturības problēmas, kas vienmēr skārušas tieši Lānsa mašīnu."

Kamēr Alonso iepriekšējā posmā Nīderlandē guva otro vietu, Strols palika 11. pozīcijā. Kraks pie šāda iznākuma vaino nepareizu komandas stratēģiju.

"Mums jāvērtē stratēģija, ko izmantojām Zandvortā, jo līdz tam Lānsam nedēļas nogale izvērsās ļoti laba," viņš skaidro. "Mums, kā komandai, jāuzņemas atbildība par stratēģiskajiem lēmumiem, kas šajā gadījumā izbojāja Lānsam sacīksti. Turpmāk tādās situācijās jāstrādā labāk. Šogad bijušas dažādas problēmas un tās vienmēr bijušas Lānsa nometnē."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs