Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Renault" apelāciju izskatīs 17. augustā

"Renault" apelāciju izskatīs 17. augustā
Fernando Alonso
Foto: AFP

F-1 komandas "Renault" iesniegto apelāciju par piespriesto diskvalifikāciju uz Eiropas "Grand Prix" posmu izskatīs 17. augustā, paziņojusi Starptautiskā automobiļu federācija (FIA).

Atgādinām, ka Ungārijas "Grand Prix" sacīkstēs Fernando Alonso formulai boksu apmeklējuma laikā netika kārtīgi piestiprināts priekšējais labais ritenis, kā rezultātā, atgriežoties trasē, tas atdalījās no formulas. Komanda tika sodīta par vairākiem būtiskiem noteikumu pārkāpumiem: tiesneši noskaidroja, ka "Renault" bija informēta par problēmām pitstopā, taču neko nedarīja, lai aizkavētu formulas atgriešanos trasē. Tāpat komanda nebija devusi nekādas instrukcijas pilotam, kā rīkoties šajā situācijā. Par šiem pārkāpumiem tiesneši komandai piesprieda viena - Eiropas "Grand Prix" - posma diskvalifikāciju.

Tiesas noklausīšanās Parīzē sāksies plkst.10:00 pēc vietējā laika, bet lēmums tiks paziņots 18. augusta pēcpusdienā.

Kā zināms, pavisam neilgā laikā sacīkšu trasēs notikušas divas smagas avārijas, kuras izraisīja no formulām nolūzušas detaļas, turklāt viens negadījums bija ar letālu iznākumu. Pirms nepilnām divām nedēļām "Formula 2" čempionātā bojā gāja bijušā F-1 čempiona Džona Sērtisa 18 gadus vecais dēls Henrijs, kuram pa galvu trāpīja konkurenta formulai nolūzis ritenis. Savukārt Ungārijas posma kvalifikācijā no Rubensa Barikello formulas atdalījās atspere, kas pēc pāris sekundēm trāpīja pa Felipes Masas ķiveri.

Izmantotie resursi:
autosport.com

  +2 [+] [-]

, 2009-07-31 21:56, pirms 15 gadiem
emm tiesneshi tas ir tehnisks sports, un atluuzt var kaut kas jebkuraa laikaa(detaljai var rasties noguruma luuzums, kuru apskatot detalju taa izskatiisies vesela un nekas neliecina ka taa noluuziis)!
Tad jau Brawn komandai arii sodas jaauzliek!
Tas ka Alonso formulai riepa nokrita- tas jau pashiem Renault sliktaak- tur nostraadaaja taa sauktais cilveeciskais faktors (visi kljuudaas)!!

     [+] [-]

, 2009-07-31 21:59, pirms 15 gadiem
krko rakstīja: emm tiesneshi tas ir tehnisks sports, un atluuzt var kaut kas jebkuraa laikaa(detaljai var rasties noguruma luuzums, kuru apskatot detalju taa izskatiisies vesela un nekas neliecina ka taa noluuziis)!
Tad jau Brawn komandai arii sodas jaauzliek!
Tas ka Alonso formulai riepa nokrita- tas jau pashiem Renault sliktaak- tur nostraadaaja taa sauktais cilveeciskais faktors (visi kljuudaas)!!
Tur jau tā lieta un nez vai viņi uzreiz, kad uzlika jau zināja, ka ritenis nokritīs ( varētu padomāt, ka viņu speciāli nepieskrūvēja ), ļoti iespējams, ka viņi domāja, ka ritenis nemaz nenokritīs un Alonso tiks līdz boksiem.

  -2 [+] [-]

, 2009-07-31 22:19, pirms 15 gadiem
pilnigi nebrinitos ja sis sods tiktu uzlikts renault komandai lai alonso kautvai uz vienu posmu(iespejams pat uz visu sezonu, jo alonso esot bijusas tiesibas lust ligumu ar renault, jo renault soda gadijuma nespej nodrosinat alonso ar 18 sacikstem sezona) varetu atkratities no renault un iesesties ferrari lai aizstatu masu. zinot kads F1 ir biznes, kadu naudu verts ir alonso un kadu naudu verta butu apvieniba alonso+ferrari pilnigi nebrinitos ka ta butu taisniba. turklat aizdomigi likas ari tas ka renault par nokritusu riteni sanema sodu, bet brawn par identisku negadijumu tikai ar citu detalu nesanema sodu. jo butiba jau tam kada detala norit trase nav nozime, vai tas ir liels ritenis vai maza skruvite, atri braucot un uztriecoties tai detalai sekas abos gadijumos var but vienadas-letalas.