Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Par spīti daudzajām avārijām, "Williams" komanda Sardžentu neatlaidīs

Juris Grīns
Juris Grīns

Par spīti daudzajām avārijām, "Williams" komanda Sardžentu neatlaidīs
Logans Sardžents. Foto: Motorsport.com

"Williams" komandas vadītājs Džeimss Voulss paziņojis, ka Logans Sardžents netiks atbrīvots no sastāva pirms sezonas beigām, par spīti daudzām avārijām, ko amerikānis regulāri piedzīvo.

Sezonas debitants Sardžents ir šogad visbiežāk avarējušais pilots. Izņēmums nebija arī Suzukas trase, kur pamatīgu avāriju sportists piedzīvoja pirmajā kvalifikācijas kārtā, bet sacīkstē uztriecās virsū Valteri Botasa mašīnai.

Sardžents visdrīzāk netiks paturēts sastāvā uz vēl vienu sezonu, tomēr "Williams" negatavojas viņu atbrīvot priekšlaicīgi.

"Mēs dosim Loganam iespēju pierādīt sevi līdz sezonas beigām," šveiciešu laikrakstam "Blick" sacīja komandas vadītājs Voulss, norādot, ka Mikam Šūmaheram tika dots ilgāks laiks izmantot iespējas. "Šķiet, citiem braucējiem tikuši doti divi gadi, lai sevi pierādītu."

Runājot par Japānas GP kvalifikācijā piedzīvoto incidentu, Voulss sacīja: "Tas bija neveiksmīgi. Līdz tam viņš bija tikpat ātrs kā komandas biedrs Alekss Albons. Turklāt tādā trasē kā Suzuka."

Runājot par sadursmi ar Botasu sacīkstē, Sardžents sacīja: "Saprotams, ka tā bija mana kļūda. Bet Botass nepamanīja, ka es nobloķēju riteņus."

22 gadus vecais autosportists neslēpj, ka situācija šobrīd ir smaga.

"Ir sarežģīti," viņš saka. "No vienas puses, tu trasē gribi būt agresīvs, bet no otras - negribi pieļaut kļūdas. Es necenšos ar nolūku ietriekties sienā. Neko vairāk nevaru pateikt. Cenšos, ko varu. Ir grūti, jo apzinos, ka man ir ātrums, bet šīs nelielās kļūdas rada daudz problēmas. Godīgi saprot, šobrīd nav enerģijas domāt par nākotni."

Šobrīd uz Sardženta vietu tiek minēti vairāki pretendenti. Iespējams, tas varētu būt "Mercedes" testpilots Miks Šūmahers, bet vēl ticamāks variants ir, ka "Red Bull" izīrēs rezervistu Liamu Lavsonu, kurš sevi labi pierādījis vairākos aizvadītajos šīs sezonas posmos. Nav izslēdzama arī F2 čempiona Felipes Drugoviča kandidatūra, ņemot vērā, ka sportistam ir dāsni sponsori no Brazīlijas.

F1 pilotu avārijās radītie zaudējumi šajā sezonā:

Izmantotie resursi:
www.f1.lv