Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs pie lēnā pitstopa Holandes posmā vaino sevi

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs pie lēnā pitstopa Holandes posmā vaino sevi
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Šarls Leklērs atzinis, ka pats ir vainojams pie tā, ka "Ferrari" komandai Holandes F1 posmā padevās lēns pirmais pitstops. Sportists turpināja sacīksti ar bojātu mašīnu vien tādēļ, ka cerējis uz lietus radītu haosu, kas varētu palīdzēt viņam tikt pie kāda punkta.

Holandes GP izcīņā lietus sākās jau pirmajā aplī, un Leklērs bija viens no pirmajiem pilotiem, kurš devās pitstopā pēc slapjai trasei atbilstošām riepām. Tomēr mehāniķi nebija gatavi un tika zaudēts laiks, pirms riepas tika atnestas un nomainītas. Pilots gan pie šīs aizķeršanās vispirms vaino sevi, jo pēdējā brīdī paziņojis, ka dodas pitstopā.

"Es informēju par braukšanu boksos vien pēdējā līkumā, ļoti vēlu," skaidro Leklērs. "Skatoties uz situāciju, biju drošs, ka pat tad, ja pitstopā zaudēsim piecas vai sešas sekundes, viena apļa laikā tās varēs viegli atgūt. Paredzēju, ka zaudēsim laiku, bet kā komandai mums būtu jātiek ar šādām situācijām galā labāk, puišiem būtu jābūt gataviem šāda veida situācijām. Bet citādi tā bija pareiza izvēle, kā rīkoties šādos apstākļos."

Pēc starta Leklērs piedzīvoja nelielu sadursmi ar Oskara Piastri "McLaren" formulu, aizlaužot priekšējā antispārna malu. Tas gan nebija viss, jo kaut kādā veidā bija pamatīgi bojāta spēkrata grīda. Līdz ar ko zuda piespiedējspēks un attiecīgi arī Leklēra spēja konkurēt. Antispārnu mehāniķi nomainīja vien otrajā pitstopā, bet izstāties pilots devās vēl vēlāk, jo cerējis, ka tomēr izdosies iebraukt punktos.

"Tā bija neliela saskaršanās, bet kaut kāda iemesla dēļ tas mašīnai radīja milzīgas problēmas," atzīst Leklērs. "Kad pirmajā aplī mašīna tika bojāta, es to varēju sajust daudz vairāk nekā man teica pa radio. Sākotnēji šķita, ka esam zaudējuši piecus līdz desmit punktus no piespiedējspēka, bet beigās atklājās, ka tie ir vairāk par 60 punktiem. Vienkārši gaidīju lietu. Tad varētu izdarīt kaut ko savādāk nekā dara pārējie un varbūt iegūt vienu vai divus punktus. Katram punktam ir vērtība, tādēļ pāragri padoties negribēju."

Karloss Saincs finišēja piektajā vietā, bet viņa vērtējums par "Ferrari" ātrumu nav iepriecinošs.

"Mēs visdrīzāk bijām tikai sestā ātrākā komanda," viņš sacīja. "Jau dodoties uz kvalifikāciju zinājām, ka mums šajā nedēļas nogalē kaut kā pietrūkst. Vajadzēja mēģināt no šīs situācijas dabūt maksimālo rezultātu, ko arī izdarījām. Tomēr man pašam šī bija viena no labākajām sacīkstēm šosezon."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs